Meny Stäng

Framme i Albanien

Framme i Albanien. Vi reste in i Albanien från Grekland och passerade gränsstationen i Kakavia. Här fick vi visa pass, registreringsbevis och det gröna kortet. Sedan rullade vi in i det okända landet. Så kändes det verkligen! Efter gränsen gled pilen på vår GPS in i ett stort vitt fält utan vägar eller städer. Albanien existerar helt enkelt inte i vår GPS!

Framme i Albanien – Utan GPS mot Saranda

Som tur är hade vi precis fått en detaljerad karta över Albanien från ett supertrevligt svensk-italienskt par som vi träffade på campingen i Igoumenitsa, och som bland annat har rest i Albanien, Montenegro, Makedonien och Kosovo (du hittar Leifs blogg här).

Vi körde över bergen i södra Albanien, mot kusten och staden Saranda. De smala vägarna slingrar sig i serpentiner över bergen och det gäller att köra långsamt och försiktigt eftersom man aldrig vet vad man kan komma att möta.

Kanske en flock getter, några betande hästar, en hund som tycker att han äger vägen, en grupp människor som stannat för att fylla dunkar med källvatten eller någon som kör fort, fort, som om han stulit bilen. Vi blev vittne till flera dumdristiga omkörningar längs vägen …

framme i Albanien. Det finns mycket får och getter i södra Albanien
Det finns mycket får och getter i den södra delen av landet
Plötsligt står det en häst mitt i vägen
Plötsligt står det en häst mitt i vägen

Snart fler rapporter från Albanien

När vi kom fram till Saranda, den vackra staden vid vattnet, var vi helt slut. Vi krånglade oss igenom trånga gator och körde söderut mot Ksamil. Här har vi tagit in på en liten camping (eller ställplats vid en restaurang snarare) och sovit en god natts sömn. Vi återkommer snart med fler rapporter!

Sarande, sett från bilen när vi körde förbi
Saranda, sett från bilen när vi körde förbi
Kartbild som visar hur vi kört sedan vi kom med färjan till Grekland
Kartbild som visar hur vi kört sedan vi kom med färjan till Grekland

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Ioaninna, Grekland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev