Meny Stäng

Att vara sjuk på resan

Annons

När man reser under ett helt år är det naturligt att man är sjuk ibland, men att vara sjuk på resan är förstås aldrig roligt! Vi var båda nyligen förkylda (med influensasymptom) och kanske är det därför jag fått migrän nu.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fast egentligen vet jag aldrig varför det kommer, det bara gör det. Jag ligger alltså för närvarande mestadels i husbilen med en ispåse på huvudet. Fotot på Peter när han simmar har jag faktiskt tagit från husbilsdörren.

Vill inte klaga

Jag vill inte skriva det här inlägget för att klaga. Vi är fantastiskt lyckosamma som kan göra den här resan med husbil runt Europa och det finns massor av människor som har det så oändligt mycket svårare i livet (vi tänker på och pratar om flyktingarna varje dag!), men för oss liksom för andra går dagarna upp och ner. När jag har migrän blir jag totalt däckad, ofta i flera dagar, med pulserande smärta bakom ena ögat.

Det är i och för sig bra att vara ledig och jag har en skön husbilssäng att krypa upp i, men mina bästa mediciner är slut och jag misstänker att de är svåra att få tag på utomlands. Det är sånt som kan vara lite extra jobbigt när man är sjuk på resan!

Behandling av migrän

När jag skriver att jag har migrän är det alltid många som vill dela med sig av tips. Det uppskattar jag verkligen, men det är kanske lika bra att tala om att jag tror att jag har provat alla mediciner som finns på marknaden.

Jag träffar regelbundet en neurolog i Stockholm och har under årens lopp testat alla möjliga mediciner, inklusive nässprejer och en läskig spruta som Peter fick ge mig i benet, haha. Jag har också provat akupunktur, massage och avslappning och var på vippen att testa botox (ja, det används som behandling mot migrän!), men hoppade av i sista sekund.

Tyvärr har de flesta mediciner och behandlingar samma effekt som geléhallon på mig (d.v.s. ingen). Till slut har jag fastnat för en gammal medicin (Anervan) som hjälper ibland, om jag tar den tidigt och sover mååånga timmar. Men den är som sagt slut, så nu är det bara att vänta ut eländet.

När jag blir frisk ser jag fram emot att snart kunna börja träna igen – det brukar vara bra som förebyggande behandling. Jag kan ju också se fram emot att bli äldre – min mormor berättade att hennes migrän försvann efter att hon fyllt 90 år …! Hälsningar från sjukstugan!

Utsikten från ön Hvar, Kroatien
Utsikt från ön Hvar, Kroatien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev