Meny Stäng

Mina tänder Tommy och Tina på Skidåkning i Österrike

Ok, nu kör vi och Peter med stavarna. Möt mina tänder Tommy och Tina som kommer att finnas med mig i fortsättningen då och då för vi har haft många fina år tillsammans. Jag kan inte släppa taget om mina älsklingar, så nu får de följa med på bloggen framöver. Tycker du att det är rörigt? Det var det för mig också. FÖLJ MED!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Allt löser sig?

Vi är på väg till Alperna när du läser det här och jag vill verkligen svara när vi kommer fram. För fem år sedan i maj hade jag ont i mina framtänder och undrade vad det var, men vad fan, det går över. Jag har alltid skjutit alla läkarbesök för att det löser sig alltid med några piller. Jag har gått vart femte år till tandläkaren och jag har inte haft några hål på 20 år.

Värktabletter
Det här brukar fungera

Någonting är fel

Vi åkte på husbilsresa och var borta hela sommaren och ibland hade jag lite värk, så några tabletter fixar allt. Vi kom hem med massor av arbete, och i oktober satt jag i köer och kände på mina framtänder och de kändes lösa. Vad i helsike är det som händer? Jag ringer min tandläkare och jag får en tid. Jag kommer dit och han säger att tandsten har ätit upp mina rötter och jag måste dra ut båda framtänderna.

Tandfen har tagit semester

SÄG DET DÄR IGEN! Eller gör det inte. Eller, har du möjligtvis några öronproppar jag kan få låna medan du pratar. DRA ÄNDA IN I BALJAN! Det går inte in. Ska jag bli av med mina frontline? Jag frågar ”helt lugnt” hur det kan ske, men hjärtat går i tvåhundraåttio.

Han säger att i en viss ålder så kan saliven ändras och ge mer tandsten och jag väntade alldeles för länge med att ringa. Han säger det med en sådan lugn ton, så jag undrar om han har gått någon sorts kurs i meditation. Var är tandfen? Give me my money!!!

Pengar
Är det ett förskott eller?

Domen

Tandläkaren tog avtryck och foton. De springer ju ut hela tiden mellan fotona, ja ni vet sånt som man gör när man är rädd för selfies. Eller tänk en tandläkare som står med två fingrar uppe i en peace pose och glatt skriver på Instagram och säger ”här ryker två frontare” i ett stort leende, ok, jag köper det. Jag fick en ny tid för begravning av mina kompisar och nu skulle jag ladda mentalt. Det gick väldigt bra, NOT.

Begravningståg
En begravning med pompa och ståt ska det vara

Björn Skifs: Hooked on a feeling

”Ugga ugga ugga chacka! I can’t stop this feeling, deep in side of me. Dentist you must have realist, what you do to me”. Jag åkte till tandläkaren och klev ur bilen men jäklar vad benen var tunga. Är det fel på dem också?

Jag kom in och de drog ur båda framtänderna och vad lätt det var så tandläkaren med ett leende. Vad bra stammade jag fram, men utan leende. Han frågade om jag ville se hur det såg ut? Eller hur!!! Han satte i löständerna med en ställning och jag frågade om jag fick dricka whiskey, och han gav tummen upp. Jag åkte direkt till systemet och jag använde inget glas när jag kom hem och sen var det godnatt.

En flaska Whiskey
Drink and be gone

Tommy och Tina

Tandläkaren hade sytt mitt tandkött för det var säkert hål så man kunde stoppa in en selfiepinne och det jobbet hade jag varit ensam om. Det blev röntgen och det var benrester kvar. Skära upp igen och plocka ut och mer stygn och vänta igen.

Efter ett halvår så borrade de upp två gängor som tänderna skulle fästas i och vänta igen. Jag fick mina look a like och de känns som gjutna i betong idag så jag kan nog göra tandavtryck i Zlatans nya staty vid globen. Mina barndomskompisar Tommy och Tina återuppstår nu för de ska få följa med då och då på min fortsatta resa på FREEDOMtravel. Peter.

Du har väl aldrig haft tandproblem, eller?

WIFI.se
Mot Österrike
Mot Österrike

Prenumerera på vårt nyhetsbrev