Meny Stäng

Sponsrad video: Boka sommarsemestern

Nu är det dags att börja tänka på att boka sommarsemestern. Januari och februari är den tid på året då de flesta bokar sommarens resor. Har du börjat fundera på semestern? Vi presenterar våra reseplaner och tipsar om några intressanta destinationer inför sommaren 2017.

Vår sommarsemester

Vi har naturligtvis börjat fundera över vårens och sommarens resor, men det är bara några kortare resor för våren som är helt spikade (Malta och Amsterdam). Vi har också planer på en lite längre husbilsresa i sommar, men vi bestämmer inget exakt förrän vi vet hur mycket semester jag har och när jag kan ta ut den. Planen är i alla fall att resa i Central- och Östeuropa, där det finns massor kvar att upptäcka … tror vi!

Fina semesterdestinationer

Oavsett om du reser med husbil eller flyg finns många fina resmål i Europa under sommaren. Här listar vi våra bästa förslag. Om du vill läsa mer om de olika destinationerna kan du klicka på ”Restips” i menyn och sedan klicka dig vidare till valfritt land.

  • Frankrike – Fantastisk mat, sagolik natur och vänliga glada människor. Upplev historiska och storslagna Normandie, de höga bergen och dalarna i Gorges du Verdon eller kanske den franska rivieran.
  • Korsika – Grymt vackert och vilt! Här finns orörd natur, dramatiska vägar och en överhängande ”risk” att se rovfåglar och vildsvin. Dessutom kanske de vackraste stränder vi sett någonstans i Europa.
  • Polens Östersjökust – Om du vill njuta av sol och bad till betydligt lägre priser än vid Medelhavet – då är Polen ett fantastiskt alternativ! Långa fina sandstränder och massor av enkla restauranger med överraskande bra mat.
  • Albanien – Kanske det allra billigaste landet i Europa, men det är förstås inte bara därför du ska åka dit. Albanien har en fantastiskt vacker och delvis orörd kust och människorna är varma, välkomnande och generösa.
  • Malta – Malta är på sätt och vis en mix av allt det bästa: varmt klimat, dramatiska klippor, pampiga byggnader och riktigt god lokalproducerad mat.
  • Tjecken – Tjeckien är kanske inte den bästa destinationen om du vill sola och bada, men det är det land som överraskade oss mest positivt under 2016. Fantastiska slott, härliga vingårdar och riktigt, riktigt bra mat.
Korsika

Man kan alltid drömma sig tillbaka till Korsika …

Boka sommarens semesterresa

Vart planerar du att resa i sommar? Vi presenterar det här inlägget i samarbete med Destination.se, men kan ärligt säga att vi letat resor där massor av gånger. Destination.se är en av Sveriges största reseportaler som jämför resor från Sveriges alla ledande researrangörer. Filmen nedan är en reklamfilm och om du inte kan se den så beror det förmodligen på att du har en tjänst som spärrar reklam (det är alltid någon som frågar).

Detta inlägg innehåller en sponsrad video. Texten, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev