Meny Stäng

Med Stena Line från Rostock – och nya resplaner

I söndags åkte vi med Stena Line från Rostock i Tyskland till Trelleborg i Sverige. Ingen av färjorna som förbinder Sverige med Tyskland eller Polen är speciellt roliga, men vi måste säga att vi tycker att Stena Line är snäppet bättre än de andra. Nu är vi hemma igen – och då måste vi förstås berätta om våra kommande resplaner!

Stena Line från Rostock

Resan från Rostock till Trelleborg tar 6,5 timme, och vi kan väl inte påstå att man har fantastiskt roligt på färjan. Om vi jämför med de andra rederierna tycker vi ändå att det är pyttelite bättre. Restaurangen (där man själv plockar för sig sånt som kycklingklubbor eller schnitzel) har visserligen extremt konstiga öppettider (öppet-stängt-öppet-stängt enligt någon obegriplig algoritm) men maten smakar ändå lite, lite bättre än på de andra båtarna.

Dessutom finns gratis WiFi. Inte för att det funkar hela tiden, men det funkar ibland, och bara det gör att denna färjan får högre betyg än de andra. Just den här resan råkade vi dessutom ha tur med vädret och kunde sitta flera timmar och njuta i solen!

Strand Rostock
Stranden i Rostock (fotat med mobilkamera)
Med Stena Line från Rostock hamn
Med Stena Line från Rostock hamn

Film från resan till Wismar

Nu har Peter äntligen hunnit göra klart en film från Sverigefesten i Wismar, så den kan du kolla på här! Snart kommer ytterligare en, så håll gärna utkik på Youtube!

Hemma igen

Nu är vi hemma igen! Jag märker ofta att folk inte tror att vi jobbar eftersom vi lägger ner så mycket tid på bloggen och resorna men jag (Helena) jobbar heltid i Stockholms läns landsting. Ett intressant och bra jobb, men det ska vi inte prata om idag. Vi ska nämligen prata resor!

Nya resplaner

Självklart har vi nya resplaner på gång! I början på september åker vi på en veckas kryssning i Medelhavet med kryssningsfartyget ”Freedom of the Seas” från Royal Caribbean. Vi har aldrig åkt på en sådan här kryssning förut, så det ska bli väldigt spännande!

Därefter ska vi för första gången skicka Peter som ”ensam utsände” på en resa till KassandraGrekland, tillsammans med bloggaren Christian från Matochresebloggen. Vi har varit väldigt lite i Grekland, så det ska bli intressant!

Det kommer troligen också bli någon kortare husbilsresa i Sverige, bland annat så passar vi på när jag ska ut i landet och hålla någon föreläsning. Så missa inte att fortsätta att följa vår blogg under hösten! Du kan också följa oss på Facebook, Instagram och Youtube.

Det här kryssningsfartyget såg vi i Trapani på Sicilien!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev