Meny Stäng

Hur äter man krabba? – nu även på film

Annons

Hur äter man krabba egentligen? Nu är det verkligen skaldjurssäsong och vi äter skaldjur så fort vi får chansen. Du som följt vår blogg ett tag vet att krabba är lite extra favorit för oss. Vi har faktiskt skrivit om hur man äter krabba en gång förut, men nu har Peter också spelat in en film. Det är inte en underhållningsfilm för en regnig kväll, utan helt enkelt en instruktionsfilm för dig som vill veta hur man bär sig åt när man äter krabba.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Instruktionsfilm: Hur äter man krabba?

Jag (Helena) hade aldrig ätit hel krabba innan jag träffade Peter, och om han inte hade visat hur man gör hade jag inte haft en aning. Nu är det en av mina absoluta favoriter! Vi köper gärna varsin krabba (eller en att dela på om de är stora) och äter som middag tillsammans med hovmästarsås, kex eller bröd och ost och eventuell lite andra skaldjur. Mums!

Bäst på hösten – hemma eller i husbilen

Hösten är säsong för krabba, och ibland säger man att alla månader som slutar på bokstaden R är bra månader för krabba och andra skaldjur. Vi tar chansen så fort det passar och har självklart dubbel uppsättning av krabbestick – både hemma och i husbilen.

Gillar du krabba, och hur brukar du äta den i så fall? Vad brukar det bli för tillbehör? Vi spelade in den här filmen förra helgen, och den här helgen blir det nog inte krabba faktiskt. Igår kväll var vi hembjudna till en husbåtsgranne på middag och ikväll är vi bjudna på kräftskiva tillsammans med nya zeeländare på besök i Sverige. Ska bli väldigt trevligt!

Skaldjur i husbilen
Peter är beredd att hugga in på krabban – i husbilen förra året

Prenumerera på vårt nyhetsbrev