Meny Stäng

Fängelse för rökning, makt över semestern och prisras på resor

Då var det måndag igen och dags för FREEDOMtravel News. Idag kan vi bland annat berätta att det finns risk för fängelse för rökning i Thailand och att det nu, efter ledigheterna, är prisras på resor. Vi kan också avslöja vilka familjemedlemmar eller respartners det egentligen är som har makt över semesterbesluten …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

FÄngelse för rökning i Thailand

”Rökning kan ge fängelse – nu blir det allvar i Thailand”, skriver SOS International i ett pressmeddelande. Förbudet mot rökning på många av Thailands populära stränder träder i kraft den 1 februari och kan ge fängelse i upp till ett år eller böter på upp till 26 000 kr.

Försäkringen täcker inte, så om man inte kan betala får man sitta av tiden i fängelse, vilket enligt SOS International är precis så obehagligt som ryktet säger. På de aktuella stränderna kommer finnas uppmärkta  områden där man får röka. Observera också att e-cigaretter är förbjudna i hela Thailand.

Fängelse för rökning på dessa stränder
Fängelse för rökning på dessa stränder från 1 februari

De har makten över semesterN

En ny undersökning från eBeach.se visar att barn och pojkvänner har mest makt över semesterresornas utformning. Statistiken visar att det främst är kvinnor som genomför resebokningar, men vem är det som har sista ordet om vart man ska resa och vad man ska göra under semestern? Mest inflytande över semesterplaneringen har:

  1. Barnen
  2. Pojkvän
  3. Mamma
  4. Flickvän
  5. Pappa
Banana boat
Semestern ska ju helst passa alla! Peter, sonen Billie och Billies kompis Alvari på Banana boat i Italien 2011

Kändisarna vi vill semestra med

Resia har låtit göra en SIFO-undersökning för att ta reda på vilken kändis svenskar helst vill resa tillsammans med. Både män och kvinnor reser helst med Carina Berg. Männens tvåa är Kung Carl XVI Gustaf medan kvinnornas är Lottie Knutsson. Kvinnorna föredrar starka kvinnor, medan männen vill resa med kungligheter, komiker och sportstjärnor. Här är topp 5 kändisar svenskar vill resa med:

  1. Carina Berg
  2. Lottie Knutsson
  3. Filip & Fredrik
  4. David Batra
  5. Gina Dirawi
Semestra med en kändis? Jag föredrar att semestra med Peter. Men kanske en fika eller en lunch med en intressant kändis på semestern!?

25 procent mer turism till Israel

Det var inte bara vi som åkte till Israel förra året. Turistminister Yariv Levin berättar i ett pressmeddelande att över 3,6 miljoner turister besökte Israel 2017, vilket är en 25-procentig ökning sedan 2016. Amerikaner turistar mest i Israel, följt av ryssar. Den största ökningen förra året utgjordes dock av turister från Polen och Kina. Sammanlagt 76 000 nordiska turister besökte Israel 2017, varav 26 000 svenskar.

Peter & Helena
Vi var inte ensamma om att upptäcka Israel 2017

Norwegian lanserar Stockholm – Reykjavik

I slutet av mars börjar Norwegian flyga direkt från Stockholm Arlanda till Reykjavik. Den nya linjen kommer trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar, med start den 26 mars 2018. Linjen trafikeras initialt mellan mars och oktober, och biljetter finns redan nu till försäljning på Norwegians webbsida.

Reykjavik, foto från vår resa 2012

Prisras på resor

I samband med att vårterminen startar och eleverna är tillbaka i skolan faller priserna på resor. För den som kan resa i januari eller början av februari är det riktigt fyndläge, med halva priset på resor jämfört med jul- och nyårshelgerna, rapporterar Ticket Resor.

Observera dock att priserna stiger igen när sportlovet närmar sig. Enligt Ticket är det enklast att hitta bra priser till de destinationer där arrangörerna har stor kapacitet. Till exempel kan man hitta bra priser på resor till Thailand, Kanarieöarna, Egypten, Turkiet, Kap Verde, Mallorca och Madeira.

Ökentur Hurghada Egypten
Egypten kanske? Foto från vår resa till Egypten 2005

Missade du förra resenyheterna? Läs Svartlistade flygbolag, Stockholm i sånger och nya bagageregler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev