Meny Stäng

Företagscampare, kryssningschampagne och resor till Doha

Annons

Denna måndag kan vi bland annat rapportera om att fler företag väljer stuga på camping framför hotell, att Viking Line tagit fram en egen kryssningschampagne och att Apollo börjar resa till Doha i Qatar. Dessutom måste man tydligen förbereda sig på att det kommer bli dyrare att resa. Vad blir din kommentar till denna veckas resenyheter?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fler företag väljer camping

Det har blivit mer och mer vanligt att företagare hyr stuga på camping istället för hotellrum. Det senaste året har antalet företag som väljer stugboende ökat med 45 procent hos campingkedjan First Camp. Nu signar First Camp ett miljonavtal med bokningsaktören Avisita. ”Långt ifrån alla företag vill bo på klassiska hotell”, säger bolagets VD. 

First camp

Nordic Camping tar över Strömstad camping

Nordic Camping & Resort har tecknat avtal om att förvärva Strömstad Camping i norra Bohuslän, och tar över ägandet den 1 november. Strömstad Camping blir den 26:e anläggningen i Nordic Camping-familjen. Strömstad Camping består av 150 campingtomter och 57 stugor, och har bland annat många norska gäster.

Strömstad camping

Viking Line får egen champagne

Det franska champagnehuset Piper-Heidsieck har tillsammans med Viking Line för första gången någonsin utvecklat en champagne som endast kan köpas på rederiets sju fartyg. Champagnen Essentiel by Essi for Viking Line är producerad i nära samarbete mellan rederiets champagneexpert Essi Avellan och Piper-Heidsiecks vintillverkarteam. Den begränsade upplagan champagne finns till försäljning ombord från och med oktober 2018.

Champagne viking line

sas öppnar 17 nya rutter

SAS fortsätter att utvidga sitt nät med rutter till och från Skandinavien, och lagom till sommarprogrammet 2019 öppnar man 17 nya direktlinjer till sex helt nya destinationer. Marseille i Frankrike, Florens i Italien, Catania på Sicilien och Cornwall i England är några av de nya destinationer som kommer kunna nås enkelt via Stockholm eller Köpenhamn.

SAS

Apollo börjar flyga till Doha

I vinter börjar Apollo resa till Qatars huvudstad Doha, där de öppnar sju nya hotell med hög standard och närhet till både strand och stad. Apollo kommer att resa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, och sträckorna trafikeras av flygbolaget Qatar. Doha ligger på Arabiska halvöns nordöstra kust längs Persiska viken och bjuder på en blandning av sol och bad, lyxhotell, kultur, skyskrapor och ökenlandskap.

Doha

Dyrare att resa under 2019

Det kommer bli dyrare att resa under 2019, om man ska tro den nya branschprognosen från affärsreseföretaget BCD Travels. Hotellpriserna kommer öka med cirka 1-3 procent världen över, och flygpriserna kommer öka med 1-2 procent. På grund av ökade hotellpriser tror man att alternativa boendelösningar, som Airbnb, kommer att öka under 2019.

Flygplats

Missade du förra resenyheterna? Läs Julresor, Albanien och resenärernas roligaste frågor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev