Meny Stäng

Julresor, Albanien och resenärernas roligaste frågor

Vi har hittat på en hel del kul i helgen, och vi kommer berätta mer under veckan. Men nu är det ju måndag och måndagar betyder resenyheter, eller hur!? Denna vecka kan vi berätta vart svenskarna har bokat sina jul- och nyårsresor samt att Ving lanserar Albanien hårt inför våren. Dessutom bjuder vi på några av resenärernas roligaste frågor till kundtjänst. Vi ser fram emot dina kommentarer på veckans resenyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Här firar svenskarna jul 2018

Många svenskar väljer att fira jul och nyår utomlands, även i år . Högst upp på topplistan över bokade reguljärresor ligger tre städer i Florida, enligt Resia. När det gäller charterresor är det istället Gran Canaria, Teneriffa, Phuket, Krabi och Dubai som toppar listan. Julens stora vinnare är Florida, Dubai och Egypten. Mest bokade resmål med reguljärflyg jul och nyår 2018:

  1. Miami
  2. Orlando
  3. Fort Lauderdale
  4. Phuket
  5. Bangkok
Fort Lauderdale Beach, Florida, USA.

Bästa tiden att boka julresan

Många vill resa utomlands över jul och nyår, men priserna är ofta ovanligt höga den här tiden. Skyscanner har tagit fram statistik, som visar när man bör boka sin resa för att det ska bli så billigt som möjligt. Enligt denna statistik är det bäst att boka julresan i oktober, och allra helst under vecka 41 (8-14 oktober). Allra billigast blir det om man bokar avresa den 24 december, och den billigaste destinationen att flyga till är Gdansk i Polen.

Gdansk Neptun

Primera Air i konkurs

Det danska charterflygbolaget Primera Air, som flyger åt researrangören Solresor, har försatts i konkurs. Enligt flera tidningar innebar konkursen att 700 av Solresors resenärer blev strandade på olika destinationer i Europa. Enligt TravelNews har Solresor sedan konkursen arbetat för högtryck för att alla resenärer skall få den resa de har beställt.

Ving lanserar Albanien

Nu börjar Ving sälja resor till Saranda i Albanien, från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Till att börja med kommer Ving erbjuda sju hotell, med bra läge nära stranden. Ving flyger till Korfu från Stockholm och Köpenhamn varje söndag 12 maj – 29 september 2019, samt från Göteborg varje söndag 26 maj – 29 september 2019. Pris i dubbelrum inklusive frukost är från 4975 kronor per person.

Saranda

“The Beach” stängs

Stranden Maya Bay i Thailand blev världskänd genom filmen “The beach” med Leonardo Dicaprio. Nu stänger myndigheterna stranden på obestämd tid, eftersom den förstörts av turism. Avstängningen har lett till protester från många reseföretag, men problemen med massturismen uppmärksammas allt mer i Asien. Det var inte längesedan också Filippinerna var tvungna att stänga ner turistön Boracay av samma anledning.

Resenärernas roligaste frågor

Vi avslutar med resenärernas roligaste frågor från kundtjänstarkivet, som sammanställts av onlineresebyrån eBeach.se. Här är fem av dem:

  1. Jag vill reklamera min resa till Mallorca. Under sommarveckan när jag var där var det 30 grader varmt i Sverige och bara 28 grader på Mallorca. Jag känner mig lurad. Vad ska man med en solresa till när man kan få sol och bad hemma?
  2. Jag äter alltid ägg till frukost. Finns det ägg på Cypern?
  3. När man åker på solsemester förväntar man ju sig en viss svenskhet på resmålet… det fanns det inte här! Det kändes alldeles för utländskt.
  4. Vi vill gärna bo på ett hotell bara för vuxna, men vi ska ta med våra barn. Tror du det går bra ändå? De är ganska lugna så jag tror inte det gör något.
  5. Jag bokade endast hotell med er, men jag får väl ändå flyg och transfer på bokningen? Jag valde All inclusive och då har jag hört att allt ska ingå.
Spanien Torre del Mar

Missade du förra resenyheterna? Läs Höstlovsresor, Satori-trend och Instagramvänliga stränder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev