Meny Stäng

Ny 5-stjärnig camping och medelhavsö med bokningsrekord

Annons

Måndagar betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag kan vi berätta om Dalarnas första 5-stjärniga camping, om bokningsrekord på en medelhavsö som vi verkligen gillar och om vad utländska turister gillar att shoppa under Sverigesemestern. Själva har vi hängt på VM i Åre den här helgen, och det kommer vi snart berätta mer om!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Orsa camping får 5 stjärnor

Orsa Camping blir Dalarnas första 5-stjärniga camping. Campingen ligger vid Orsasjön, och bjuder bland annat på platser för campingfordon, stugor, en kilometerlång sandstrand samt ett poolområde. Alla som är medlemmar i SCR Svensk Camping kan klassificeras, vilket innebär att man mäter utbud och standard inom fem områden: miljö, hygien, service, aktiviteter och event.

Orsa camping

Detta vill utländska turister shoppa i Sverige

Den 7 februari släppte Svensk Handel, Tillväxtverket och Visit Sweden rapporten ”Utländska shoppingresenärer i Sverige – en insiktsrapport”. Rapporten bygger på data från referensrapporter, djupintervjuer samt Visit Swedens målgruppsanalys 2018. Utländska turister spenderar enligt rapporten 63 miljarder kronor på shopping i Sverige, vilket är hälften av deras totala resebudget. Detta shoppar de helst:

  • Tyskar: 1) Souvenirer, 2) lokalt producerad mat, 3) livsmedel
  • Holländare: 1) Kläder och skor, 2) souvenirer, 3) livsmedel
  • Fransmän: 1) Souvenirer, 2) kläder och skor, 3) lokalt producerad mat och dryck
  • Amerikaner: 1) Kläder och skor, 2) livsmedel, 3) souvenirer
  • Britter: 1) Livsmedel, 2) kläder och skor, 3) souvenirer
älg

Bokningsrekord på Malta

Förra året besöktes Malta av hela 2,6 miljoner turister, rapporterar Malta Tourism Authority. Detta är nytt besöksrekord och innebär en ökning med 14,3 procent jämfört med 2017. Sammanlagt 128 320 besök gjordes av svenskar, norrmän, danskar och finnar, vilket är den näst högsta besökssiffran någonsin. En av anledningarna till ökningen är att allt fler resenärer väljer att besöka Malta utanför högsäsong.

Malta

Sommarens populäraste resmål

Sommarens semesterresmål domineras av resmål runt Medelhavet, enligt ett pressmeddelande från Ticket. Trots ett något minskat bokningstryck ligger Mallorca i topp som mest populära destination. Följande resmål ligger på topp 5-listan:

  1. Mallorca, Spanien
  2. Kreta, Grekland
  3. Split, Kroatien
  4. Alanya, Turkiet
  5. Rhodos, Grekland
Split Kroatien
Split i Kroatien

Alpina VM pågår i Åre

Just nu, den 4-17 februari, pågår Alpina VM i Åre. Det tävlas i Super-G, kombination, störtlopp och storslalom, och massor av skidstjärnor från hela världen är på plats. Vi har också varit på plats under helgen, och vi planerar att leverera en första rapport imorgon.

VM i Åre

Missade du förra resenyheterna? Läs Topplistor: Familjevänliga resmål, skidorter och sportlovsresor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev