Meny Stäng

Frukostfavoriter, flyg till Budapest och donation till Östersjön

Annons

Har du samma frukostfavoriter på hotell som de flesta andra svenskar? Saknar du också svensk mat när du är på resande fot … och i så fall samma saker som andra svenskar? Idag berättar vi också om en ny direktlinje till Budapest från Göteborg, och om en donation till Östersjöns miljöarbete.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sovkojer på Stena line Trelleborg – Rostock

Från och med den 1 april kan man ombord på fartygen MS Skåne och FS Mecklenburg-Vorpommern på linjen Trelleborg-Rostock boka en sovkoj för en stunds skönhetssömn. Sovkojerna, som är inspirerade av japansk modell, är 200 cm x 90 cm och erbjuder USB-laddare, väckarklocka, luftkonditionering, ljus, WLAN och gardin att stänga.

Sovkoj ombord, foto: Stena Line

Hotellklassiker i Göteborg gör comeback

Göteborgs hotellklassiker från 1980-talet, Radisson Blu Scandinavia, nyinvigs efter tre års renovering. Alla de 27 517 kvadratmetrarna har getts nytt liv av arkitekter och inredare. “Vår vision är att bli världens bästa skandinaviska hotellupplevelse för både internationella och inhemska gäster”, säger hotelldirektör Jessica Rivle. Hotellet invigs officiellt den 8 april, men en invigningsfest för 800 gäster hålls redan den 5 april.

Maten svenskarna saknar på utlandsresan

Svenskarna gillar att resa och tycker ofta om att prova maten på destinationen. Samtidigt saknar en del maten hemma, visar en undersökning från onlineresebolaget eBeach.se. Dessa hemkära maträtter saknar svenskarna mest när de är på resande fot i andra länder:

  1. Tacos (16 %)
  2. Potatisgratäng (16 %)
  3. Béarnaisesås (14 %)
  4. Kokt potatis (12 %)
  5. Sallad (11 %)
Tacos saknas av en del på utlandsresan, foto: Pixabay

Svenskars frukostfavoriter på hotell

Samma undersökning från resebolaget eBeach.se visar att svenskar framför allt vill ha färsk frukt och äggröra på frukostbuffén. Mer än hälften av dem som besvarade webbenkäten (1062 svenskar) tyckte att detta är absolut viktigast på frukosten. Frukostklassiker som gillas bäst av svenskar:

  1. Färsk frukt och bär (65 %)
  2. Äggröra (57 %)
  3. Bacon (46 %)
  4. Yoghurt (36 %)
  5. Rostat bröd (31 %)
Gothia Thowers frukost
Peter vid frukostbuffén på Gothia Towers i Göteborg

Ving lanserar innovativt barnklubbskoncept

Vings Casa Cook-hotell har en tydlig hälsoprofil, med träningsutbud och närproducerad mat. Nu lanseras det första familjevänliga Casa Cook-hotellet i Chania på Kreta, med en Montessori-inspirerad barnklubb. Barnklubben erbjuder allt från övernattning i tipi-tält till pedagogiska lekar.

“Som en kontrast till det digitala och uppkopplade är det många som idag efterfrågar det autentiska, det enkla och det småskaliga, såväl vuxna som barn”, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Casa Cook i Chania på Kreta, foto: Ving

Ny direktlinje från Göteborg till Budapest

På senare tid har flera nya flyglinjer etablerats på Göteborg Landvetter Airport. Nu utökas utbudet ytterligare när Ryanair startar en direktlinje till Budapest. Linjen börjar trafikeras den 29 oktober 2019 och flygen kommer avgå två gånger i veckan.

Ungern, Budapest

Viking Line donerar pengar till Östersjön

Viking Line donerar 50 000 euro till miljöarbetet i Östersjön. Donationen går till miljöorganisationen Håll Skärgården Ren samt till Helsingfors Universitets marinbiologiska forskningsstation Tvärminne. Pengarna kommer från försäljning av nedbrytningsbara plastpåsar i fartygens taxfreebutiker. Påsarna är till viss del tillverkade av återvunnen plast och man har tillsatt ämnet Poly-Bi för att plasten ska brytas ner i naturen.

Viking Grace och Amorella, foto Viking Line/Niclas Nordlund

Missade du förra resenyheterna? Läs Namnbyte, vandringsleder och mer resa för pengarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev