Meny Stäng

Bästa resmålen 2020 – budget, trygghet eller premium

Vilka är de bästa resmålen 2020 om man vill resa budget, med trygghet i fokus eller i premiumklass? “Destination 2020” har utsetts av resebranschtidningen Travel News i samarbete med det internationella undersökningsföretaget YouGov. Här är vinnarna!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bästa resmålen 2020

Travel News och Yougov ställde frågor till 2074 svenskar över hela landet och kunde identifiera tre kategorier av resenärer: budget-resenären, trygghets-resenären och premium-resenären. Travel News redaktion deltog också i processen, genom att nominera destinationer i samarbete med antal reseprofiler.

På mässan Travel News Market 2019 presenterades guld-, silver- och bronsmedaljörer i Destination 2020 – bästa weekenstäder, bästa “vanlig semestervecka” och bästa långresa för de olika kategorierna. Vad tycker du? Är detta de “rätta” vinnarna? Saknar du något resmål

För budgetresenären

Budgetresenären vill ha valuta för pengarna och att det ska vara billigt på plats. Här följer bästa resmålen 2020 som rekommenderas för budgetresenären.

Bästa weekendstäder (Budget)

 1. Prag
 2. Budapest
 3. Istanbul

Vår reflektion: Vi håller med om att både Prag och Budapest är fina och intressanta städer, och vi är själva nyfikna på att uppleva Istanbul.

Bästa resmålen 2020, Prag
Vackra och spännande Prag

Bästa “vanlig semestervecka” (Budget)

 1. Montenegro
 2. Turkiet
 3. Albanien

Vår reflektion: isst är Montenegro fint, särskilt längs Kotorbukten. Albanien blev också en favorit, och där är prisläget ännu lägre.

Bästa resmålen 2020, Kotor-Montenegro
Kotor i Montenegro

Bästa långresa (Budget)

 1. Thailand
 2. Bali
 3. Vietnam

Vår reflektion: Vi tyckte mycket om Vietnam (där vi faktiskt gifte oss!). Ytterligare ett fint budgetalternativ i Asien är Filippinerna.

Strand Koh Samui
Strand på Koh Samui i Thailand

För resenären som söker trygghet

Resenären som söker trygghet vill veta vad hen får och vill känna sig trygg i sitt val av hotell och plats. Här följer bästa resmålen 2020 som rekommenderas för trygghetsresenären.

Bästa weekendstäder (Trygghet)

 1. London
 2. Rom
 3. Prag

Vår reflektion: Rom överraskade oss verkligen! Rom är ju en storstad, men känns ändå mysig och gemytlig. Och så finns det massor att se!

Bästa resmålen 2020, Rom
Colosseum i Rom

Bästa “vanlig semestervecka” (Trygghet)

 1. Kroatien
 2. Kanarieöarna
 3. Kreta

Vår reflektion: Kroatien är ett resmål som alltid levererar. Längs hela kusten ligger charmiga historiska städer och byar, och vattnet är kristallklart.

Bästa resmålen 2020, Kroatien
Fina Rovinj i Istrien, Kroatien

Bästa långresa (Trygghet)

 1. Australien
 2. Nya Zeeland
 3. Maldiverna

Vår reflektion: Vi är glada att vi en gång hade möjlighet att resa till Nya Zeeland. Vilket fantastiskt och omväxlande land, och vilken rik natur!

Bron till ingenstans, Nya Zeeland
Bridge to nowhere, Nya Zeeland

För premiumresenären

Premiumresenären är beredd att betala mer för en unik upplevelse. Här följer bästa resmålen 2020 som rekommenderas för premiumresenären.

Bästa weekendstäder (Premium)

 1. Reykjavik
 2. Rom
 3. Paris

Vår reflektion: Roligt att Reykjavik kommer högst på den här listan! Reykjavik är en fantastisk liten huvudstad, fylld av kultur och äventyr.

Bästa resmålen 2020. Reykjavik
Statyn Solfärd i Reykjavik

Bästa “vanlig semestervecka” (Premium)

 1. Sardinien
 2. Amalfikusten
 3. Mykonos

Vår reflektion: Sardinien blev en höjdpunkt under vår långa Europaresa 2015. Men vi vill också slå ett slag för fantastiska Korsika.

Italien, Sardinien, Cala Gonone
Cala Gonone på Sardinien

Bästa långresa (Premium)

 1. Tokyo
 2. Hawaii
 3. Maldiverna

Vår reflektion: Vi har inte besökt något av resmålen i kategorin långresa (premium), men framför allt Tokyo och resten av Japan lockar.

Bästa resmålen 2020, Tokyo
Tokyo, foto: Pixabay

Översta bilden i inlägget: Budva vid Montenegros kust

Prenumerera på vårt nyhetsbrev