Meny Stäng

Elcykelturer i Stockholm och tjeckisk ölprovning

Annons

Det har blivit många elcykelturer i Stockholm på senaste tiden, och vi håller långsamt på att lära oss cykelvägar och parkeringstricks. Peter har dessutom hunnit med en ölprovning med tjeckisk öl. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Elcykelturer i Stockholm

Vi använder våra elcyklar precis jämt. Vi använder dem för att handla mat eller prylar i byggvaruhus (vi får ner en hel del i Peters korg!) och för att ta oss till möten med till exempel turistbyråer och andra samarbetspartners. Den senaste veckan har det varit två sådana möten, så vi har susat omkring i Stockholm. Riktigt kul faktiskt, och snabbt och smidigt!

Ölprovning med tjeckisk öl

I veckan var vi också bjudna på ölprovning med tjeckisk öl. Jag (Helena) kunde tyvärr inte komma eftersom jag hade ett viktigt möte på jobbet, men det hindrade förstås inte Peter.

Jan-Erik Svensson, som arbetat med öl sedan 1980-talet, höll i provningen. Han har varit huvuddomare i de svenska mästerskapen i hembryggning, dömt i World Beer Cup i USA och vid European Beer Star i München, undervisat om öl på restaurangskolor och varit huvuddomare vid Stockholm Beer Festival.

Jan-Erik är också författare till ett flertal böcker om öl, har hållit hundratals ölprovningar och organiserar årliga ölresor till Europas främsta ölländer. Det som Jan-Erik inte vet om öl är med andra ord inte värt att veta.

Jan-Erik Svensson med tjeckisk öl

Vad tyckte Peter om ölen då? Jo, den fick riktigt bra betyg. Till och med den alkoholfria ölen (Bernard) fick med beröm godkänt. Den enda han inte var så förtjust i var den mörka ölen, men det kan ju hänga ihop med att han inte är så förtjust i mörk öl helt enkelt …

Tjeckisk öl
Tjeckisk öl

Hur går det med de hälsosamma vanorna då?

Peter är väldigt målinriktad just nu, både med mat och träning, så det blev bara lite öl på ölprovningen, trots att det var gott. Det är, enligt honom själv, första gången han lämnat öl eller vin på en provning!

Hemma serverar han några slags ”tallrikar” till middag just nu med en mix av ris, skaldjur, halloumi och en massa olika sorters grönsaker. Supergott! Det blir bara vatten att dricka, och så har vi massor av frukt hemma …

Tallrik
Frukt

Bäst denna vecka?

Vi är glada att det funkar så bra med elcyklarna och att vi (någorlunda) håller igång med träning och bra mat. Vad har varit positivt under din vecka?

Veckan som kommer

Vi har flera spännande reportage i ”pipeline”, bland annat ett reportage om en dramatisk husbilshändelse, en intervju om ett spännande semesterland och kanske några reportage om upplevelser i Stockholm. Vi avslutar med ett foto från marinan i veckan. Happy Friday!

Missade du förra Happy Friday? Läs Samarbete och konspirationsteori

Prenumerera på vårt nyhetsbrev