Meny Stäng

Samarbete och konspirationsteori

Annons

Denna vecka kan vi berätta om ett samarbete som vi är riktigt glada över. Vi kan också berätta om annorlunda konspirationsteorier om en stad som vi ska besöka i vår. Ja, om den nu finns alltså!?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bra samarbete med Tyska Turistbyrån

Som du kanske vet så har vi haft en hel del samarbete med Tyska Turistbyrån, vilket vi är väldigt glada över. Det samarbetet är verkligen bra på alla sätt. Vi har gjort roliga resor tillsammans med dem (Strandkorgsutmaningen!) och de har de sponsrat inlägg på vår blogg.

Förra året skrev vi ett inlägg i månaden i samarbete med Tyskland. Du kanske till exempel minns våra inlägg om sparris i Tyskland, magiska slott i Tyskland eller vackra vägar i Tyskland?

sparris

Vi fortsätter samarbetet i år, och vi kommer även under 2020 skriva ett inlägg i månaden i samarbete med Tyska Turistbyrån. Vi håller just nu på att spåna på innehåll. De har gett oss ett antal förslag (vissa ser vi verkligen fram emot att skriva!) och vi ska återkomma tillbaka till dem om vad vi tycker, och vad vi skulle vilja skriva om.

När det sedan väl är dags får vi tips och länkar kring ämnet från turistbyrån, och skriver utifrån detta och utifrån våra egna tankar och erfarenheter. Hoppas att du ser fram emot mer Tysklandsinspiration under året!

Greifswald i Tyskland
Greifswald var en tysk stad vi blev förtjusta i förra året!

Konspirationen om Bielefeld

Jag (Helena) har berättat för Tyska Turistbyrån att jag ska till Universitetet i Bielefeld i maj i ett jobbärende (ska föreläsa och utbyta forskningserfarenheter med andra inom mitt fält). Då berättade turistbyrån att det finns en ”Bielefeld Conspiracy” som är en satir på konspirationsteorier, och som gör gällande att Bielefeld inte finns.

  • Känner du någon från Bielefeld?
  • Har du varit i Bielefeld?
  • Känner du någon som varit i Bielefeld?

De flesta förväntas svara nej på frågorna, och om man svarar ja så får man höra att man är ”förd bakom ljuset”. När Angela Merkel besökte staden 2012 sa hon tydligen efteråt ”… om den finns över huvud taget” och ”Jag hade föreställningen att jag var där.” Så, vi får väl se vart vi hamnar …!? (Ja, Peter följer med!)

En av få bilder från Bielefeld på Pixabay … finns staden?

Ved för kommande vinter

För övrigt så har vi bunkrat ved. Du minns kanske att vår luftvärmepump gått sönder? Vi har inte råd att köpa en ny just nu, men vi har däremot laddat med vedklabbar. Om det blir riktig vinter så kan vi värma oss!

Bäst denna vecka?

Bäst denna vecka för vår del är nog det fortsatta samarbetet med Tyska Turistbyrån. Vad har varit positivt under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer har vi ytterligare möten med turistbyråer inbokade. Vi hade egentligen funderat på att åka till resemässan Matka i Helsingfors, men det passade dåligt med en grej på jobbet. Vi blir hemma just nu, och det känns helt ok!

En av Peters senaste middagar
En av Peters senaste middagar … mums!

Missade du förra Happy Friday? Läs När man måste prioritera – detta har vi valt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev