Meny Stäng

Västsverige på topplista och 2020 års resetrender

Västsverige har lyckats klättra upp på en topplista i New York Times, över världens mest spännande destinationer 2020. Inte dåligt! Och så har Ticket kommit med sin trendspaning angående resandet 2020 och framåt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Västsverige på topplista i New York Times

Västsverige hyllas av New York Times som en av världens mest spännande destinationer 2020. På listan ”52 places to go 2020” rankas Västsverige på plats 16, precis före Egypten på plats 17. Listan toppas av amerikanska Washington DC. I motiveringen lyfts att Västsverige är en föregångare när det gäller hållbar turism. Man lyfter också vandringsleden Gotaleden, initiativet ”Meet the Locals” samt Ramsvik Stugby & Camping, som satsar på att bli självförsörjande inom solenergi.

Västsverige

Detta gäller för Norwegians nya handbagageregler

Vi rapporterade redan för två veckor sedan att Norwegian inför avgift för kabinväskor. Nu meddelar bolaget i ett pressmeddelande vad som gäller:

  • LowFare: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför. Extra handbagage kan beställas fram till fyra timmar före avresa, pris 50 kronor (Skandinavien) eller 90 kronor (interkontinentala resor).
  • Lowfare+: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför och en liten kabinväska i bagagehyllan (totalvikt 10 kilo). Dessutom ingår incheckat bagage på 23 kilo.
  • Flex och Premium: Ett litet handbagage som får plats under stolen framför och en liten kabinväska som placeras i bagagehyllan (totalvikt 15 kilo). Dessutom ingår två kolli med incheckat bagage på 23 kilo vardera.
Norwegian handbagage

Dometic lanserar cykelställsmonterad backkamera

Dometic introducerar en innovativ lösning på ett vanligt problem: cykelställ och cyklar som stör sikten bakåt då de blockerar kameran. Dometics cykelställsmonterade kamera, CAM200, är en unik lösning för att garantera en perfekt sikt bakåt för förare med cykelställ på sitt fordon, enligt ett pressmeddelande. Enheten växlar automatiskt mellan två kameror för att ge perfekt vy. Backkameran monteras på cykelställets lägsta del, och är enkel att montera på de flesta cykelställ.

Cykelställsmonterad backkamera Dometic

Arto & Flair är ”Motorhome of the year” enligt Promobils läsare

Modellerna Flair, Arto och Smove från Niesmann+Bischoff har återigen tagit topplaceringar i ”Läsarnas val” i den tyska tidningen Promobil. Företaget skriver att de kände sig hedrade att ta emot denna utmärkelse i början av mässan CMT show i Stuttgart. I ”Liner kategorin” har modellen Flair nu vunnit för sjätte gången.

Promobil
NIESMANN+BISCHOFF – Arto – Freisteller – Reisemobil des Jahres 2020

SJ är det företag som mest ökar sin ”buzz”

Buzz är ett mätvärde som indikerar i vilken grad ett varumärke blivit positivt omnämnt. Enligt en artikel i Dagens Analys mäts 300 varumärken dagligen i YouGov BrandIndex, bland annat avseende ”buzz”. SJ är det varumärke som haft den mest positiva utvecklingen, vilket kanske kan relateras till klimatdebatten.

tåg

2020 års stora resetrender

Tickets presenterar sin stora trendspaning ”De trender vi ser inför 2020 och framåt är mer hållbara, känns mer långsiktiga och går ofta mer på djupet än tidigare trender”, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. Här är trenderna:

  • Motarbeta överturism – Hellre besöka ”second cities” och välja platser med färre turister.
  • Fokus på avslappning och utloggning – Maximera återhämtningen och logga ut från digitala kanaler.
  • Holistisk hälsa i fokus – naturen i centrum – Efterfrågan på ekologisk och hälsosam mat samt träning eller naturupplevelser.
  • Senarelagda bokningar – Trenden vänder och man bokar nu tätare inpå avresedatumet än tidigare.
  • Hållbarhet – en del av att upptäcka världen – Tågresandet ökar men också helhetstänket kring hållbarhet på resan.
Kappadokien, Turkiet, foto från Tickets pressmeddelande

Missade du förra resenyheterna? Läs Fyndläge för resor och ny flyglinje till Split

Prenumerera på vårt nyhetsbrev