Meny Stäng

Fyndläge för resor och ny flyglinje till Split

Annons

Om man har möjlighet att vara ledig mellan julhelgen och sportlovet finns möjlighet att fynda billiga resor. Vi presenterar de allra billigaste resmålen, enligt Ticket. En annan av veckans nyheter handlar om att BRA startar direktflyg från Malmö till Split under sommaren.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit reste svenskarna julen 2019

Gran Canaria blev det mest populära resmålet för julen 2019, följt av vinterfavoriten Thailand med Bangkok i spetsen. Många svenska resenärer valde även att fira jul i storstäder som Amsterdam, London och Paris, enligt färsk statistik från Ticket. Här är de mest populära resmålen julen 2019:

  1. Gran Canaria
  2. Bangkok
  3. Amsterdam
  4. Teneriffa
  5. Phuket
Semester

Fyndläge: Prisras på resor

I januari och början av februari är det halva priset på resor jämfört med under jul- och nyårshelgerna, rapporterar Ticket. Men det gäller att passa på – när sportlovet närmar sig stiger priserna igen. De bästa priserna syns på resmål med stort utbud, såsom Kanarieöarna, Thailand och Egypten. Till Egypten kan man få en veckas all inclusive-resa för strax under 3000 kronor.

Egypten

X2000 blir X40 000

En flygresa mellan Göteborg och Stockholm motsvarar 40 000 tågresor på samma sträcka i koldioxidutsläpp, enligt SJ. För att uppmärksamma skillnaden i miljöpåverkan mellan tåget och flyget leker SJ med namnet på det populära snabbtåget X 2000 genom att specialmärka två tågsätt med X 40 000. De specialmärkta X 2000-tågen kommer att rulla genom Sverige under januari och februari. 

FlixBus har dubblat passagerarsiffrorna

FlixBus transporterade 2 miljoner resenärer till/från/inom Sverige under det gångna året, vilket är en fördubbling jämfört med 2018. Under 2019 hade bolaget 62 miljoner passagerare globalt. FlixBus börjar det nya decenniet som det världsledande expressbussbolaget med 2500 resmål i 30 länder, och förbereder nu expansion till Sydamerika och Asien.

FlixBus

BRA lanserar sommarflyg från Malmö till Split

BRA kommer flyga till Split från Malmö, varje lördag från den 30 maj till och med den 26 september. ”Önskemålen om Kroatien som flygdestination har varit många så vi tror att efterfrågan kommer att bli stor redan från start, så det gäller att vara snabb att boka”, säger Jim Hofverberg som är kommunikationschef på BRA. Nu kan man boka klimatkompenserade flygresor med BRA från cirka 2400 kronor tur och retur.

Split

Missade du förra resenyheterna? Läs Snöfestival, bakfyllemuseum och nya förbud i Rom

Prenumerera på vårt nyhetsbrev