Meny Stäng

Elmia inställt och positiv prognos för svensk turism

Annons

I slutet av förra veckan kom beskedet: Elmia Husvagn Husbil 2021 är inställt och mässan siktar på 2022. Varje måndag presenterar vi korta utdrag från veckans pressmeddelanden inom resor, äventyr och camping. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu inleder Viking Line sommartrafiken 2021

Den 3 juni startade Viking Line sin anpassade sommartrafik för 2021. Viking Cinderella kryssar till Mariehamn och flera andra spännande destinationer. Även rederiets fartyg på Åbolinjen är i daglig trafik, liksom Rosella mellan Kapellskär och Mariehamn. Beslut angående sommarens Helsingforstrafik meddelas inom kort. Viking Lines sommarutbud 2021:

  • Ystad och Österlen: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby. Fyra avgångar under juni-juli.
  • Höga Kusten: Tre dagar från Stockholm via Mariehamn. Fyra avgångar under juni-september.
  • Visby: Tre dagar från Stockholm via Mariehamn. 12 avgångar under juni-augusti.
  • Gdansk: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby. Avgång 10 augusti.
  • Bornholm: Fyra dagar från Stockholm via Mariehamn och Visby. Avgång 15 augusti.
Raukar på Gotland, foto: pressbild

Nytt testcenter för PCR- och antigentester för covid-19 på Landvetter

När världen nu sakta öppnar upp finns en stor efterfrågan på PCR- och antigentester samt utfärdande av reseintyg på flygplatsen. Swedavia har tecknat avtal med ExpressCare för ett testcenter på Göteborg Landvetter Airport, från den 7 juni. ExpressCare utför tester dygnet runt. Svarstiden för PCR-test är 2-4 timmar och för antigentest 30-60 minuter. Olika regler gäller för olika länder avseende när testet måste tas samt angående format på reseintyget. Resenären ansvarar för att kontrollera vad som gäller för den enskilda resan.

Ny prognos: uteblivna utlandsresor kan lyfta svensk turism redan i år

I en rykande färsk analys som Visit Sweden tagit del av från Oxford Economics, ser utsikterna för svensk turism bättre ut än för bara ett par månader sedan. Och bättre än för andra länder i Europa. Sverige ligger på femte plats över europeiska länder med störst chans att återhämta turismens totalvolym genom inhemsk turism. För de allra flesta länder i Europa ser nettoantalet turister ut att bli negativt. Men fem länder sticker ut positivt i prognosen: Sverige, Finland, Tyskland, Polen och Rumänien.

Öregrund

Sembo lanserar färdiga roadtrips

Bilsemestern förutspås bli den mest populära semesterformen i sommar om svensken får välja. Nu lanserar reseföretaget Sembo över 100 olika färdiga roadtrips i Europa, varav 26 i Sverige, där resenärer enkelt kan välja mellan att till exempel göra en kulinarisk resa genom Skåne eller ett besök bland västkustens pärlor. Resenären bokar helt enkelt sin bilsemester utifrån i förväg sammansatta bilsemesterförslag.

Elmia Husvagn Husbil 2021 inställt – siktar mot 2022

Elmia Husvagn Husbil är Nordens största mässa för alla som älskar det mobila livet. Med anledning av rådande restriktioner och dess påverkan på allmänna sammankomster kommer mässan 2021 inte kunna genomföras. Arbetet inför nästa års mässa, 7-11 september 2022, är redan i gång. Beslutet har fattats efter noga övervägande och i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF samt Caravan Club of Sweden.

Veckans reflektion

Länge har vi väntat på slutligt besked från Elmia Husvagn Husbil, och nu kom det. I dessa tider är det förstås svårt att planera något så omfattande som en stor mässa. Vi får helt enkelt se fram emot Elmia 2022!

Missade du förra resenyheterna? Läs Ny ställplats och lyxig ”Roof Top Terrace” på färja

Prenumerera på vårt nyhetsbrev