Meny Stäng

Att upptäcka norra Sverige – vi börjar i Höga kusten

Norra Sverige är lite av en vit fläck på kartan för oss. Det är klart att vi varit en del i norra Sverige under åren, men ändå relativt lite. Nu är det dags att ändra på det. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

”Nybörjare” i Norrland

Många har rest mycket i Norrland, och i jämförelse kan vi känna oss lite som ”nybörjare”. Vi gjorde en husbilsresa i norra Sverige sommaren 2010, med Peters yngste son och hans kusin, då vi bland annat testade forsränning i Vindelälven.

Vi har också gjort diverse andra kortare resor norröver i olika sammanhang, till exempel till Östersund och till mässan Stora Nolia i Piteå. Men i jämförelse med många andra har vi rest väldigt lite i norra Sverige.

Vi börjar med Höga kusten …

Vi har redan gett oss av norrut. Efter ”trästadsklassikern” – med besök i de fantastiskt fina trästäderna Eksjö, Hjo och Nora – rullade vi mot Gävletrakten. Där passade vi på att träffa Peters mamma och att göra ytterligare ett väldigt trevligt besök (berättar snart mer!).

Därefter var det dags att rulla mot Höga kusten, där vi befinner oss nu. Vi kommer utforska den här vackra delen av Sverige under en dryg vecka, innan vi rullar söderut igen, mot Åland.

Men ska vi inte se mer av Norrland då? Jo, planen är att resa från Åland till Finland, fortsätta uppåt genom Finland, och sedan resa in i Sverige norrifrån och snirkla långsamt söderut genom Norrland. Vi jobbar ju från husbilen, och denna sommar kommer vi (huvudsakligen) spendera i Finland och norra Sverige. Det ska bli riktigt spännande!

Cykla och vandra …

Hittills har det blivit en del (el)cyklande …

… och ganska mycket vandring. Vår kondition är inte på topp och Höga kusten har en massa höga berg (hmm, inte så konstigt kanske …) men vi gör vårt bästa. Vyerna är det inget fel på. Vi återkommer!

Att upptäcka norra Sverige

Att upptäcka norra Sverige är lite av ett äventyr för oss. Redan nu har vi insett att vårt vanliga ”oj nu är dieseln strax slut, nu måste vi tanka” inte funkar. Vi körde och körde och det fanns ju bara skog … vi var glada och tacksamma när en liten gårdsbutik med en pump dök upp!!! Nästa gång måste vi tänka till tidigare … Annat som är exotiskt för oss är att se snö samtidigt som vi går runt i shorts och t-shirt.

Att vissa butiker har öppet dygnet runt (med bank-id på obemannade tider), det har också överraskat oss!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är några fantastiska vandringar vi gjort här i Höga kusten. Bland annat hann vi precis vandra genom en mycket speciell plats som strax efteråt stängde för alltid, av säkerhetsskäl. Och så är vi tacksamma för det fina vädret!

WIFI.se

Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

En helikopter cirklar runt oss, för att stänga och leda om en vandringsled

Veckan som kommer

Under veckan som kommer så fortsätter vi att resa vid Höga kusten. De första reportagen från Gävle-trakten och Höga kusten kommer också, kanske varvat med någon gästartikel.

Missade du förra Happy Friday? Läs På husbilsäventyr genom Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev