Meny Stäng

Billiga länder, sommarevenemang och jubileumsvagn

Annons

Då var det måndag igen, vilket betyder att vi i korthet listar veckans nyheter från rese-, turism- och campingbranschen. By the way, gillar du våra måndagsnyheter? Är det någon sorts nyheter du skulle vilja ha mer eller mindre av?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

De billigaste länderna att besöka just nu

Med rådande ekonomisk situation kan det vara svårt att resa utomlands utan att spräcka budgeten. Men det finns fortfarande platser där resenärer kan uppleva fantastisk kultur, läckra maträtter och imponerande sevärdheter utan att betala för mycket. Ticket har tagit fram en lista på tio av de billigaste länderna inom, eller i närheten av, Europa att besöka.

 • Polen har fina stränder och många vackra städer.
 • Bulgarien lockar med populära sandstränder och rik kultur.
 • Montenegro bjuder på vackra stränder och turkosblått hav.
 • Albanien erbjuder outforskad skönhet med orörda stränder.
 • Nordmakedonien har Ohridsjön och en rik historia.
 • Serbien erbjuder både historia och spännande nattliv.
 • Rumänien med Transsylvanien, Donau-deltan och mycket mer.
 • Turkiet, med Antalyakusten, är en populär charterdestination
 • Tjeckien är känt för arkitektur, kultur och öl.
 • Egypten lockar med Röda havets stränder och korallrev.
Sommar i den polska staden Wroclaw

First Camp förvärvar camping i Göteborg

First Camp förvärvar Göteborgs Camping, en stor och naturnära åretruntdestination på Hisingen i Göteborg, strax intill en av Göteborgs mest populära badplatser. Detta blir First Camps första camping i Göteborg. Göteborgs camping har 80 moderna och fullutrustade stugor, camping för husvagn, husbil eller tält samt nyrenoverad centrumbyggnad med butik och sällskapsyta. Campingen kommer få namnet First Camp Lilleby – Göteborg och destinationen övertas omgående.

Fritidsvagnen lanserar jubileumsmodellen X-Edition

Fritidsvagnen fyller 10 år och det firar företaget xmore AB, som ligger bakom varumärket, med en jubileumsmodell. Fritidsvagnen fick en flygande start när man presenterade vagnen för 10 år sedan med tillvalet Skidsats som gjorde det möjligt att dra vagnen efter skotern eller ATV:n på vintern. När man nu lanserar en jubileumsmodell har man tagit bort gasolsystemet och ersatt med en Webasto dieselvärmare som också kan köras på det förnybara bränslet HVO100. Vagnen lanseras nu och rekommenderat pris är 198 900 kr.

Nordic Choice Hotels blir Strawberry

I mer än 25 år har Nordic Choice Hotels varit en hotellaktör med ambitionen att utmana en traditionell marknad och bidra med nya upplevelser. Nu byter bolaget namn och lanserar det nya bolaget Strawberry. Namnbytet markerar bolagets ambition om att vara bäst på upplevelser i Norden – genom fler externa partners, hotell, restauranger och mycket mer. Navet i nya Strawberry är lojalitetsklubben. Medlemmar får inte bara tillgång till Strawberrys egna hotell och produkter, utan även samarbetspartners utbud.

Ny charterdestination från Jönköping i vinter

I vinter blir det ännu enklare att resa på solsemester från Jönköping. TUI dubblerar nämligen sin kapacitet till Las Palmas på Gran Canaria jämfört med föregående vinter. Sträckan trafikeras veckovis mellan den 29 oktober 2023 och den 29 mars 2024. Samtidigt startar TUI charter till den populära vulkanön Lanzarote, med avresa i februari 2024.

Sommarnyheter hos SkiStar Trysil och Hemsedal

SkiStar fortsätter att satsa på upplevelser för en aktiv semester för hela familjen till sommaren. Nytt för i år i Trysil är en helt ny äventyrsarena som öppnar den 23 juni med flera fartfyllda aktiviteter såsom Mountain Coaster (spårrodel), Mountain Tube (rutschkana på en gummiring) och trailcykling i Valleskogen, samtidigt som fler leder öppnas för liftburen trailcykling. För att göra upplevelserna tillgängliga för fler sänks priserna på cykelhyra och BikePass som behövs för den liftburna cyklingen.

Evenemang i Sommarsverige

Sommaren brukar vara full av evenemang och festivaler. I veckan kom bland annat pressmeddelanden om följande händelser i sommar:

 • 30 juni – 1 juli: Hx-festivalen, en plats för kulinariska upplevelser, arrangeras i Helsingborg.
 • 1 juli: Nostalgia Festival arrangeras i Ronneby Brunnspark, en motorfestival för fordonsentusiaster.
 • 3-5 augusti: BotaniCar arrangeras i Norrvikens Trädgårdar utanför Båstad, med ledande märken inom bilindustrin.
 • 25-26 augusti: Matfestivalen i Skövde arrangeras med gôtt käk, musik och matglädje.
Nostalgia Festival 2022, Ronneby Brunnspark.

veckans reflektion

När vi läste att Nordic Choice blivit Strawberry trodde vi först att det var ett aprilskämt, men sedan insåg vi att vi är inne i maj månad. Inget skämt alltså, utan bara somrig jordgubbsfeeling!

Missade du förra resenyheterna? Läs Roadtrips, sandskulpturer och populära sandskulpturer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev