Annons

Då var det måndag igen och dags för resenyheter här på FREEDOMtravel. Som vanligt har vi grävt bland veckans pressmeddelanden inom rese-, turism- och campingbranschen, och plockat ut några intressanta nyheter. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Finnsirius har döpts och satts i trafik

Den 13 september 2023 döptes Finnsirius, det första av Finnlines två nya hållbara ropaxfartyg i Superstarklassen. Fartygets gudmor är Tiina Ahola, från Aholakoncernen. Namngivningsceremonin firade Finnlines och Aholakoncernens långvariga samarbete och engagemang för Finlands industri och handelssektor. Finnsirius sätts nu i trafik på linjen Kapellskär-Långnäs-Nådendal. Systerfartyget Finncanopus planeras att ansluta till Finnsirius på samma rutt under nästa år.

Foto: Finnlines / Peter Kroon

Supersommar hos Viking Line

Under sommarens högsäsong juni–augusti 2023 reste närmare 1,8 miljoner passagerare med Viking Lines fem fartyg och många avgångar blev helt slutsålda. Närresandet är fortsatt en stark trend både i Sverige och Finland, samtidigt som det internationella resandet till Norden börjar återhämta sig efter pandemin. Sommarsäsongen förlängdes också med destinationskryssningar till attraktiva resmål såsom Höga Kusten, Visby, Ystad och Bornholm.

Grönt ljus för fortsatt nattåg till Berlin

SJ fortsätter köra nattåg hela sträckan till Berlin även efter 1 oktober. Intresset från såväl privatresenärer som företagsresenärer har varit större än förväntat. I nuläget säljs biljetter fram till 9 december och biljetter för jul och vinter släpps biljetter senare under hösten. Tågen stannar för påstigande i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Lund och Malmö innan man rullar vidare till Danmark och Tyskland.

TUI utökar med 8 nya destinationer i USA

Ett ökat intresse för USA som semesterdestination gör att TUI nu lanserar åtta nya amerikanska destinationer från och med i höst. I år har bokningarna till USA mer än fördubblats jämfört med föregående år. Därför väljer TUI att utöka sitt utbud. Sedan tidigare erbjuds New York och Florida. TUI:s nya destinationer till USA hösten 2023:

  1. Boston (direktflyg från Köpenhamn)
  2. Chicago (direktflyg från Stockholm och Köpenhamn)
  3. Las Vegas
  4. Los Angeles (direktflyg från Köpenhamn)
  5. New Orleans
  6. San Diego
  7. San Francisco (direktflyg från Köpenhamn)
  8. Washington D.C (direktflyg från Köpenhamn)

Spökvandringarna på Kalmar Slott är tillbaka

Fredagen den 13 oktober är det nypremiär för den populära spökvandringen Fasor och illdådKalmar slott. I de läskiga och stundtals skräckfyllda vandringarna genom slottet får besökarna höra om verkliga händelser från en avlägsen tid. Spökvandringarna ges under perioden 13 oktober–25 november och åldersgränsen är 12 år.

Foto: Maddoc Photography / Kalmar slott

Skånes Djurpark förvandlas till Spökskog

Nu förvandlas skogarna runt Skånes Djurpark till Spökskogen. Mellan 7 oktober och 5 november är parken smyckad till en sprakande höstfest där skogens förvandling även gjort att mystiska ting börjat ta över parken … Gästerna kan delta i en mysteriejakt och ta del av parkens alla äventyr. Parkens nordiska djur är laddade för ”bus eller godis” med speciella höstinspirerade matningsexpeditioner och två stora nya dinosaurier har anlänt lagom till höstens aktiviteter.

Veckans reflektion

Vi var ombord på Finnlines nya fartyg Finnsirius under jungfruturen, och vi var otroligt imponerade. Kul att det kommit ett nytt fartyg som är så snyggt och trevligt att resa med! För övrigt märks det på ”spöknyheterna” att det börjar bli höst, även om vi har sommarväder ute …

Missade du förra resenyheterna? Läs Sagoslott, campinghot och storpublik på Elmia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev