Meny Stäng

Riksdagsnätverk för camping – och nästa års resetrender

Traditioner är till för att hållas eller hur? På måndagar kör vi resenyheter här på FREEDOMtravel, och denna måndag är inget undantag. Det är lite extra många nyheter idag, så håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camping får ett riksdagsnätverk

Riksdagen får ett nytt intressenätverk. Det är campingnäringen anfört av Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund, HRF, som bildar Campingnätverket i Riksdagen. Syftet är att skapa politisk förståelse för, och sprida information kring, svensk campings förutsättningar och villkor samt betydelse för tillväxt och regional utveckling. Det ska stimulera att fler riksdagsledamöter upptäcker och förstår folkrörelsen camping och campingens alla möjligheter.

Kraftig ökning av resebokningar under Black Weekend

Trots den rådande ekonomiska osäkerheten blev årets Black Weekend en oväntad bokningsboom, enligt färsk statistik från resebyrån Ticket. Jämfört med den senaste Black Weekend innan pandemin noterade resebyrån en imponerande ökning i bokningsläget, hela 39 procent högre. Mest bokade resmålen under Black Weekend 2023:

 1. Bangkok
 2. Gran Canaria
 3. Malaga
 4. Barcelona
 5. London
Strand Koh Samui

Hit reser vi i jul – Europa lockar

December är en av de mest intensiva resemånaderna på året då många reser hem till nära och kära för att fira jul. Men det finns samtidigt många som vill lämna decembermörkret och resa utomlands. Norwegian har tagit fram en lista på de mest populära utlandsdestinationerna under jul och nyår. I år är det framför allt storstäder som lockar men även Spanien är en återkommande favorit bland svenska resenärer.

 1. London
 2. Malaga
 3. Las Palmas
 4. Alicante
 5. Berlin

Julbord på Finnsirius startade 1 december

Finnsirius, det senaste tillskottet till Finnlines flotta, debuterade på Östersjön i september och kryssar mellan Finland, Åland och Sverige. Från och med 1 december bjuds Finnsirius passagerare på ett festligt julbord och garanterad julstämning ombord. Bufférestaurangen Cargo serverar julbord vid lunchtid och restaurangen Mickes erbjuder ”Jul á la carte”. Finnsirius julmenyer serveras fram till 6 januari 2024. I mellandagarna, 26 december – 1 januari, fylls dessutom Finnsirius av livemusik.

Nu anordnas Göteborgs första Luciaparad

Julen är på ingång och Göteborg gör sig redo för en säsong som varje år lockar mängder av besökare. Den 13 december gör en ny jultradition premiär, på initiativ av World of Volvo, Göteborgs Lucia och Avenyföreningen. Göteborgs Luciaparad kommer att skrida fram längs Avenyn och avsluta med en stämningsfull konsert på Götaplatsen, framförd av Göteborgs Lucia med 120 kördeltagare.

Ny flyglinje från Göteborg till Dubrovnik

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet med fler destinationer och avgångar. Satsningen på Västkusten fortsätter och nu lanserar bolaget ytterligare en ny linje från Göteborg Landvetter Airport. Den nya linjen till Dubrovnik i Kroatien innebär att Norwegian startar fem nya linjer från Göteborg nästa vår.

Ryanair lanserar två nya linjer – från Arlanda och Landvetter

När sommarprogrammet 2024 startar kommer Ryanair att utöka sitt utbud både på Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter. Från Stockholm kommer Ryanair att trafikera en ny direktlinje till Dubrovnik i Kroatien. På Göteborg Landvetter Airport kommer Ryanair att starta en ny direktlinje till Sarajevo, huvudstad och affärscentrum i Bosnien och Hercegovina.

Dubrovnik

Hotel Skansens barchef vinnare i cocktailtävling i Milano

Hotel Skansen i Båstad är stolta att meddela att hotellets barchef, Daniel Seehuusen, utsetts till vinnaren av den prestigefyllda Campari Red Hands tävlingen med sin innovativa cocktail, Campalone. Tävlingen utmanade mixologer att använda Campari som huvudingrediens och utforska bortglömda smaker. Daniel imponerade domarna med sin unika cocktail, där han skickligt integrerade Campari med en egengjord cantaloupemelon och ceylonkanelläsk, punsch och en tinktur på cikorarot.

Hotels.com avslöjar nästa års resetrender i Unpack ’24

Den nya undersökningen Unpack ’24 från Hotels.com, med 20 000 svarande i 14 länder, avslöjar resetrenderna för 2024:

 • Streamingturismen fortsätter: Mer än hälften av svenskarna har sökt efter eller bokat en resa efter att ha sett den i en TV-serie eller film.
 • Turnéturism: Hela 42 % av svenskarna är mer benägna att resa till en konsert i år än året innan.
 • Alkoholfritt: Nästan hälften av svenskarna (45%) är intresserade av att bo på hotell som erbjuder lättillgängliga alkoholfria alternativ.
 • Viktigt med vibes: 9 av 10 svenska resenärer anser att viben på ett hotell är viktig när de bokar.
 • ”Go-ccassions” – resor för att fira: En fjärdedel (24 %) av svenskarna planerar att resa mer med familj och vänner nästa år än under 2023.

Veckans reflektion

Det är alltid lite intressant när någon kikar i spåkulan och uttalar sig om kommande resetrender. ”Streamingturism” har det pratats om ett tag, och det är intressant att filmer och TV-serier i så hög grad verkar påverka vart folk vill resa. Vi kan inte just nu komma på att vi någonsin valt resmål utifrån en film eller TV-serie. Har du gjort det? I så fall, vilken film/serie påverkade och vart reste du?

Missade du förra resenyheterna? Läs Charter till Singapore, sagojul och tågsemester

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev