Här presenterar vi våra restips för Marocko – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Marocko?

  1. Sol och bad – Längs kusten finns många hotell för den som önskar en sol- och badsemester.
  2. Uppleva Sahara-öknen – Öknen är en fantastisk upplevelse, där man kan resa runt i jeep eller på kamel och kanske sova över i tält.
  3. Palats – Det finns många olika palats och trädgårdar i nordafrikansk stil att besöka.
  4. Myllret i Marrakech – De trånga gränderna i Marrakech och alla försäljare som säljer hantverk och kryddor är en upplevelse.
  5. Exotisk mat – Här serveras olika sorters tagine och couscous med många olika kryddiga och fruktiga smaker.

Vädret just nu

booked.net

Marrakech

Marrakech

Marocko, Marrakech

Den gamla delen av Marrakech (Medinan) är ett exotiskt myller av försäljare,  ormtjusare och åsnor. Man kan besöka palats och trädgårdar eller göra utflykter med kamel eller fyrhjuling. (2012, 2014)

Atlasbergen

Atlasbergen

Marocko, Atlasbergen

Atlasbergen erbjuder ett kargt men vackert landskap. Längs vägen ser man  berberbyar, och man kan köpa arganolja och lokalt hantverk. (2012, 2014)

IRocha i Tisselday (Mellan Marrakech och OUrzazate)

Irocha Marocko

Marocko, Irocha I Tisselday

Om du färdas genom Marocko med bil i närheten av Ouarzazate och är i behov av övernatta kan vi rekommendera det personliga hotellet IRocha i Tisselday. (2014)

Sahara

Marocko, Sahara

Att besöka Saharas öken är en mäktig upplevelse. Man kan ta sig ut i öknen med jeep, bo i tält, rida dromedar och se solnedgången från en sanddyn.  (2014)

Mat och kultur i Marocko

Porslin Marocko

Marocko är fyllt av färger, smaker och dofter. Man kan prova lokal mat, som tagine och couscous, och det finns gott om lokalt hantverk.

Väder i Marocko (Rabat)

Marocko, Rabat

 

Atlasbergen i Marocko

Läs mer