Meny Stäng

Ställplatser på Sicilien

Här presenterar vi ställplatser på Sicilien – våra personliga erfarenheter av ställplatser, campingar och andra ställen att övernatta på. Platserna presenteras från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där – observera att uppgifter och priser gäller för det angivna året.

CAMPING OCH STÄLLPLATSER På sicilien

Det finns gott om campingplatser och ställplatser runt om på ön. Fricamping är tillåten på privat mark om markägaren gett tillstånd och ofta även på allmän mark, dock ej i nationalparker. Övernattning i husbil parkerad på väg, gata eller p-plats är tillåten.

San Vito Lo Capo (Nordvästra Sicilien)

Camping La Pineta

San Vito lo Capo

Beskrivning: Stor camping med två pooler och gångavstånd till centrum. Om du inte vill stå på campingen finns en parkeringsplats för husbilar strax intill (8 euro/dygn). Service: Servicehus, två pooler, pizzeria och bar med fri WiFi (fungerade inte när vi var där). Pris: 36 euro/dygn inkl. el i juli 2015. Under lågsäsong 16 euro/dygn med ACSI-rabatt. Hitta hit: Kör till San Vito Lo Capo och följ skyltarna till campingen. (2015)

Taormina/Giardini Naxos (Östra Sicilien)

Aurora parking

Aurora Giardini Naxos

Beskrivning: Trång ställplats på grus i Giardini Naxos, nära till strand och buss till Taormina. Service: Möjlighet att fylla och tömma tankar, vatten, toalett, dusch, el och tvättmaskin. WiFi ska finnas men fungerade dåligt när vi var där. Pris: 20 euro/dygn under högsäsong 2015. Hitta hit: Vale Dionisio, Giardini Naxos. (2015)

Sciacca (Västra Sicilien)

Area La Playa San Giorgio

Ställplats Sicilien

Beskrivning: Ställplats bland träd, precis intill en fin strand (inte för att besöka Sciacca). Service: Möjlighet att fylla och tömma tankar, vatten, toalett, dusch och el. Pris: 18 euro/dygn utan el och 3 euor/dygn för el i juli 2015. Hitta hit: San Giorgio 153. Kör längs de små vägarna närmast kusten, det är skyltat vid infarten. (2015)

Syrakusa (Östra Sicilien)

Parcheggio von Platen

Ställplatser på Sicilien: Von Platen Syrakusa

Beskrivning: Stor ställplats med platser både på gräs under träd och på asfalt. Precis vid ställplatsen går en buss in till Syrakusa centrum, den gamla stadsdelen Origio osv. Service: Möjlighet att fylla och tömma tankar, vatten, toalett, dusch och el. Pris: 22 euro/dygn inkl. el under högsäsong 2015. Hitta hit: Via Augusto von Platen 38. (2015)

Noto (Östra Sicilien)

Noto Parking

Noto Parking

Beskrivning: Fin ställplats mellan citronträd. Personalen skjutsar till och från Noto i minibuss utan extra kostnad. Service: Möjlighet att fylla och tömma tankar, vatten, toalett, dusch, el och WiFi som ingår i priset. Pris: 16 euro/dygn exkl. el under högsäsong 2015. Hitta hit: Ligger i området Faldino. (2015)

Marina di Ragusa (Sydöstra Sicilien)

Ställplats på parkering

Ställplatser på Sicilien: Marina di Ragusa

Beskrivning: Ställplats på asfaltsparkering, med gångavstånd till centrum och strand. Service: Möjlighet att fylla och tömma tankar, vatten, möjlighet att diska och handtvätta, utomhusdusch. Pris: Gratis (det finns en box för frivilliga bidrag). Hitta hit: Kör till Marina di Ragusa. Tydliga skyltar pekar fram till ställplatsen. (2015)

Pozzallo (Sydöstra Sicilien)

Salvamar Camper Sosta

Salvamar camper service

Beskrivning: Personlig ställplats på stor tomt med gräs precis vid stranden, med mycket service-minded och trevlig ägare. Service: Möjlighet att fylla och tömma tankar, vatten, möjlighet att diska och handtvätta, utomhusdusch, el och WiFi som ingår i priset. Pris: 20 euro/dygn under högsäsong (15 euro/dygn om du stannar flera nätter och 9 euro/dygn om du stannar längre under vintersäsong) 2015. Hitta hit: Kör mot Pozzallo, ställplatsen ligger strax väster om hamnen, precis vid kusten. (2015)

Läs mer

2 Kommentarer

Skriv kommentar →

  1. Håkan Jonsson säger:

    Hej
    Vi överväger att övervintra vår bil på Sicilien, dvs lämna ön i mitten av december och komma tillbaka i början av februari. Har du förslag på vinterparkering eller annat?
    /Håkan Jonsson

  2. admin säger:

    Håkan Jonsson, tack för att du skriver en kommentar här! Jag vet tyvärr inte var man kan vinterparkera husbilen. Jag skulle inte tro att det är något problem att hitta ett ställe dock, om man frågar runt.

Kommentera

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.