Meny Stäng

72 timmar i Halifax i Kanada

Idag presenterar vi ett gästinlägg av Skyscanner

Den mysiga hamnstaden Halifax i Kanada har mycket att bjuda på. En härlig weekendresa på 72 timmar kan vara lösningen för dig som vill komma bort från vardagens stress och istället njuta av god mat och dryck, mysiga sevärdheter och en stad tillräckligt långt hemifrån.

Genom att följa nedanstående tips från resesajten Skyscanner får du ut mesta möjliga av din resa och dina 72 timmar i Halifax. Uppmärksamma läsare vet att vi (Helena & Peter) åker dit i juli i år!

Skyscanners reseguide till Halifax

Halifax är den största staden i provinsen Nova Scotia i Kanada. Kommunen har drygt 370 000 invånare och tätorten lite över 280 000. Halifax var en av de städer som arrangerade ishockey-VM för herrar 2008 och i staden finns också ett välkänt Titanicmuseum, men i övrigt är staden mest känt för Halifaxexplosionen 1917 då två fartyg kolliderade, mer än 2000 personer dog och en stor del av staden raserades.

Halifax i kanada Dag 1

Vid ett besök i Halifax måste du äta frukost på Cora’s Breakfast & Lunch som finns på två platser i Halifax. Restaurangen har en härlig atmosfär och menyn är på hela sex sidor. Efter frukost kan du ägna dagen åt stadens spännande historia.

Halifax i Kanada

Det första stoppet bör vara vid Old Town Clock, vilket är ett av Halifax mest kända landmärken. Därefter kan du passa på att titta på Halifax äldsta byggnad, nämligen St. Paul´s Church från 1750. Gillar du vackra byggnader bör du inte heller missa Government House och Province House.

Ett museum du inte bör missa är Halifax Citadel National Historic Site som innehåller ett levande historiskt museum. En annan plats att besöka är SS Atlantic Heritage Park, en minnesplats för alla de som fanns med på SS Atlantic som sjönk 1 april 1873. Andra museer och historiska platser som du kan ta en närmare titt på är Canadian Museum of Immigration at Pier 21, Black Cultural Centre for Nova Scotia, Discovery Centre, Maritime Museum of the Atlantic, Museum of National History och Art Gallery of Nova Scotia.

Njut av en god middag på CUT Steakhouse + Urban Grill. Där samlas alla de trendiga Halifaxinvånarna för att njuta av de absolut finaste kötträtterna. Gå sedan vidare till Durty Nellys, östra Kanadas mest autentiska Irländska pub som är designad och byggd i Irland och därefter fraktad tvärs över Atlanten för att återigen byggas upp i Halifax.

Halifax i kanada Dag 2

Denna dag föreslår jag att du besöker Smittys för frukost, som är en välbesökt familjerestaurang med utsikt över sjön Bayers. Vid Fisherman’s Cove kan du sedan se när fiskarna kommer in med sin dagliga fångst, eller ta en båttur för att upptäcka McNab’s Island.

Nyhetsbrev
Halifax i Kanada

Du kan också ta en tur med Tall Ship Silva som är en tremastad segelbåt som kör dagliga turer. Där kan du njuta av solen och de fantastiska vyerna uppe på däck eller ta en drink i den mysiga puben. Fisk och skaldjur finns förstås på menyn för den som vill äta en tidig middag. Som turist i Halifax kan du också prova många olika sporter, som exempelvis golf, kajak, vintersurfing, vanlig surfing och rafting.

Glöm inte att Halifax erbjuder flertalet  stränder för dig som vill njuta av sol och bad, till exempel Bayswater, Conrad’s Beach, Crystal Crescent Beach, Dollar Lake, Martinique Beach och Queensland Beach.

Denna kväll inleds lämpligen med ett besök på någon av stadens utmärkta fisk- och skaldjursrestauranger, exempelvis Waterfront Warehouse, den enda restaurangen i Halifax som erbjuder räkor, krabbor och ostron under ett och samma tak. Avsluta kvällen på Grafton Street Dinner Theatre som har ett unikt koncept med artister som servitörer. Missa inte att prova Nova Scotias berömda viner som är mycket goda även fast de ännu inte riktigt funnit sin väg på exportmarknaden.

Halifax i Kanada Dag 3

Sista dagen i Halifax kan du få en stadig frukost på The Coastal Café. Där finns både traditionella frukosträtter och mer fantasifulla smakkombinationer som Elvis – en macka med jordnötssmör, bananer och bacon. Vad sägs om att ägna dagen åt shopping? Titta exempelvis igenom Mic Mac Mall, Clearwater Lobster & Seafood Shops, Del Sol, NovaScotian Crystal, Sweet Jane’s, Hydrostone Market, Halifax Shopping Centre, Park Lane, Scotia Square och Sunnyside Mall.

Enligt min åsikt avslutas en weekendresa bäst på spa. Aqua Spa är välkänt, det ligger vid Nova Scotias romantiska South Shore och där kan du andas in den hälsosamma salta luften som omger spaet samtidigt som du njuter av lugn och ro. Embrace Spa, Interlude Spa och Spirit Spa är andra spa i Halifax som erbjuder lugn, mysig stämning och sköna behandlingar.

Fortsätt sedan kvällen i lugnets tecken. Peggy’s Cove är en av Nova Scotias mest kända och mest fotograferade platser. Skönheten är slående och platsen är som gjord för romantiska promenader och varför inte en mysig picknick.  En annan vacker plats i Halifax är Public Gardens där du kan promenera bland fontäner, historiska statyer, sällsynta blommor och träd samt njuta av gratiskonserter.

Läs mer: Halifax i Kanada – upplevelser i Nova Scotia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev