Meny Stäng

Att göra egen sushi – nigiri, maki och california rolls

Annons

Igår kväll provade vi till slut på att göra egen sushi. Det var riktigt roligt! Riset tog längst tid att göra. Det skulle sköljas, koka, blandas med sushi-su (en blandning av risvinäger, risvin och socker) och sedan svalna.  Vi blev i alla fall nöjda med resultatet, och det blev riktigt riktigt gott!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nigiri sushi

Nigiribitarna, alltså de bitarna som består av ris toppat med fisk eller annat, var ganska lätta att göra. Möjligtvis var det lite pilligt att göra avokado-bitarna …

Maki sushi

Makibitarna, det vill säga rullarna, kräver kanske lite mer övning. Det är inte direkt svårt att göra dem, men för att få dem snygga krävs en del träning. Men till slut blev de väl någorlunda ok, eller vad tycker du?

California rolls

Nu när vi har ångan uppe (och ingredienserna hemma) är det väl lika bra att fortsätta och ge sig på ”California rolls”, det vill säga rullar där riset ligger ytterst. Peter studerade instruktionsvideor noga på Youtube innan vi gav oss på dem. Visst blev de fina? Goda var de också!

Sushi med ishavsröra

Vi har också tittat på fantastiska filmer på Youtube, där sushikockar rullar in allt möjligt oväntat i maki-rullarna: friterade räkor, krabba, rom, olika grönsaker och röror. Så vi experimenterade och rullade in lite ishavsröra, tillsammans med crabfish och gurka. Det blev gott, men lite oväntad smak. Som en mix av sushi och smörgåstårta nästan … Dessa blev goda, men om jag ska vara ärlig så gillar jag de mer traditionella mer!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev