Meny Stäng

Söderut i Portugal – från Lissabon till Algarvekusten

Annons

Efter en skön förmiddag i solen hos våra vänner Åsa och Sverker i Cascais utanför Lissabon gav vi oss av söderut. Vi rullade över 25 april-bron, som fått sitt namn efter revolutionsdagen, och fortsatte på motorvägen ner mot Algarvekusten. Det första målet var att skaffa gasol! Vi var inte så sugna på att skaffa en fjärde gasoltub, och därför lyssnade vi på tipset om en påfyllningsstation i Boliqueime.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lätt att fylla gasol

Helt fantastiskt! Här har vi haft enorma problem med gasol, framför allt i Spanien, och så plötsligt är allt lätt som en plätt. Killen på stationen fyllde båda våra svenska flaskor och vår franska. Så nu har vi äntligen gott om gasol. Stort tack för tipset!

Svårt att hitta ställplats

Men allt ska ju inte vara enkelt … Vi hade sett att det skulle finnas en ställplats i Albufeira, men körde fel flera gånger. Det går inte att ställa in koordinater på vår GPS utan bara adresser, och det gör att vi ofta har svårt att hitta. Samtidigt föll mörkret och dieseln började ta slut. När vi slutligen hittade fram … så var det fullt!

Vi var trötta och lyckades inte slå in adressen till någon camping i närheten på GPS:en, så nu står vi på en parkeringsplats där det står ”camping förbjuden”. Inte helt optimalt kanske … Det gäller att förflytta sig tidigt imorgon bitti gissar vi!

GPL
Stationen i Boliqueime, där man kan fylla på gasol, oavsett vilken gasoltub man har…
Alla våra bästa tips om Portugal. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev