Meny Stäng

Hos svenskar i Algarve – ett trevligt besök

Ewa och Bosse har ett hus vid Algarvekusten, inte långt från Tavira. De har följt vår resa på bloggen och bjöd in oss att hälsa på. Och en sådan inbjudan kunde vi förstås inte tacka nej till! Igår mötte vi upp dem och körde efter dem till deras fina hus, i de gröna och blomstrande omgivningarna.

Sightseeing vid Algarvekusten

Det blev en väldigt trevlig kväll igår med god mat, vin och samtal framför brasan! Idag har Ewa och Bosse tagit med oss på sightseeing bland intensivt gröna kullar, små byar och vackra stränder i områdena kring Alagoa och Fábrica, vid Algarvekusten, inte så långt från Tavira. Det är fantastiskt vad fint det är här!

Hos svenskar i Algarve
Vackra blommor utanför Ewas och Bosses hus
Strand i Portugal
Finkornig vacker sand i Alagoa, Algarvekusten

Lunch med portugisisk specialitet

Till lunch fick vi prova den portugisiska specialiteten Cataplana på en liten lokal restaurang – en väldigt god gryta proppfull med skaldjur. Fantastiskt roligt att bli inbjudna på det här sättet, och samtidigt få höra lite mer om livet och vardagen i Portugal!

Portugisisk fiskgryta på restaurang
Cataplanan vi åt idag var proppfull med räkor, krabba och olika sorters musslor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev