Meny Stäng

Recept på tonfisk – äppelguacamole och andra tips

Vi fick tag på riktigt fina och billiga tonfiskfiléer i Spanien (2 euro/portionsbit), som sedan har legat i frysen några dagar. Igår blev det tonfisk till middag. Peter marinerade filéerna och stekte dem kort på varje sida. Vi serverade med klyftpotatis och äppelguacamole. Riktigt gott!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tonfisk med äppelguacamole

Vi började med att göra i ordning äppelguacamolen, fritt utifrån olika recept som vi hittade online. Vi gröpte ur avokadoköttet och mosade det med en gaffel tillsammans med finhackad lök, finhackad röd chili, lite limesaft, lite gula russin samt hackat äpple.

Sedan var det dags för tonfisken! Peter marinerade filéerna med olja, citron, vitlök och sambal oelek. Den här gången stekte vi tonfiskfiléerna, men det går lika bra att grilla! Det viktiga när man tillagar tonfisk är att det går väldigt fort, bara en minut på varje sida på grillen eller i en het stekpanna. Tonfisken ska fortfarande vara röd inuti när den är klar, annars blir den torr!

Fler recept på tonfisk

Det är verkligen utmärkt att passa på att äta tonfiskfilé här i Sydeuropa, eftersom det är så mycket billigare än i Sverige. Jag funderar över fler sätt att servera stekt/grillad tonfisk. Brukar du laga tonfisk och hur brukar du göra? Tips på tillbehör och såser?

Bra tonfisk ska vara röd inuti! (Bild från ett annat tillfälle)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev