Meny Stäng

Jul utomlands eller hemma?

Firar du jul utomlands eller hemma – och vilket föredrar du? Vi firar jul i Sverige i år, för första gången på väldigt länge. Det ska bli riktigt mysigt! Samtidigt har vi letat i arkivet, och minns en del spännande juläventyr från förr …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Våra tidigare juläventyr

Man kan nog inte prata så mycket om jultraditioner för vår del. Jag har kikat lite i bloggens arkiv och kommit fram till att vår mest tydliga tradition är… att vara på äventyr utomlands någonstans. Såhär har våra jular sett ut sedan bloggen startade 2009:

2014: Spanien

2014 firade vi med glögg och tre rätters-middag i vår husbil i Picos de Europa i norra Spanien. Vi var på väg söderut på vår Europaresa och var otroligt taggade, men gasolen var nästan slut och det fanns bara 6 ampere i stolparna, så det var kyligt i bilen …

2013: Filippinerna

2013 reste vi runt med ryggsäck på Filippinerna. Vi tog in på ett litet mysigt hotell i Puerto Galera på ön Mindoro, och vad hände? Ägaren och hans fru bjöd hem oss på jullunch med räkor, kyckling och “sticky rice”(sött klibbigt ris i bananblad).

2012: Malaysia

2012 satt vi mest på flygplan! Vi flög Stockholm-Amsterdam (2 timmar), Amsterdam-Kuala Lumpur (12 timmar) och till sist Kuala Lumpur-Langkawi (1 timme). Till slut kom vi fram till den härliga semesterön Langkawi i Malaysia.

2011: Kiev

2011 var vi faktiskt hemma i Sundbyberg på julen, men strax efteråt åkte vi till Kiev i Ukraina, där vi bland annat festade loss på Club Avalon “bland väggar prydda med guld, påfågelstolar, cylinderformade toaletter med koboltblå väggar, fontäner och små brasor”.

2010: Marocko

2010 ägnade vi julen åt att besöka berberbyar i Atlasbergen, åka fyrhjuling i halvöknen, klappa dromedarer och hänga på torget Djema el Fna i Marrakech i Marocko.

2009: Kiev

2009 firade vi med att shoppa päls och glitter i Metrograds butiker under jord, äta middag på guldiga restauranger och besöka ortodoxa kyrkor och grottkloster i Kiev i Ukraina.

2013 blev vi hembjudna på jullunch till hotellägaren och hans fru på Filippinerna
2013 blev vi hembjudna på jullunch till hotellägaren och hans fru på Filippinerna
Och så det trevliga och glada värdparet då...
Och så det trevliga och glada värdparet då…

Jul utomlands – eller hemma?

Vi gillar ju att resa, så vår favorit är kanske att fira jul utomlands. I år ska det ändå bli mysigt med en jul i husbåten och tillsammans med familj och vänner. Var firar du jul i år och hur firar du helst – hemma eller utomlands?

Vi har varit i Kiev i Ukraina två gånger runt juletid
Vi har varit i Kiev i Ukraina två gånger runt juletid

Prenumerera på vårt nyhetsbrev