Meny Stäng

Veckans bästa recept

Någon som märkt att Peter är matlagningsintresserad? En läsare skrev på Facebook att vi borde döpa om vår blogg till FREEDOMfood. Haha, ja varför inte? Eller i varje fall tillfälligt … Resor är vårt största intresse, men nu när vi rest lite mindre lever Peter ut sitt matlagningsintresse. Idag presenterar vi veckans bästa recept och till helgen blir det en ”weekendresa”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Veckans bästa recept

I lördags hade vi en grym middag hemma med sex (!) rätter. Om du undrar hur det gick så gick det bra. Kvällen började visserligen med lite panik eftersom det var stopp i avloppet längs bryggan, så man varken kunde tvätta händerna, gå på toaletten eller köra en diskmaskin – inte sååå bra när man ska servera festmiddag till sex middagsgäster. Men det löste sig (sa en som var nödig), och middagen blev lyckad!

Här presenterar vi recept från veckan. Om du vill ha fler recept från Peter så missa inte att följa vår Youtube-kanal, där han kommer lägga upp recept minst två gånger i veckan året ut.

Öppna ostron

Rätt nummer två på vår meny var ostron. Ostron behöver ju inte lagas på något sätt, men man måste öppna dem. Peter berättar i videon hur man gör! Sedan är det bara att servera med lite lime eller citron och kanske tabasco eller sambal oelek.

Kräftsoppa

Den tredje rätten på vår meny var en kräftsoppa gjord på kräftost. Den här soppan är grymt enkel och här visar Peter hur man gör i en video.

Gratäng med hummer och pilgrimsmusslor

Den första huvudrätten var en chansning kan man väl säga. När vi var i Kanada 2012 fick vi en otroligt god skaldjurscasserole fylld med lax, kolja, hummer, scampi och pilgrimsmusslor. Inspirerad av detta tillfälle knåpade Peter ihop en gratäng!

Lammracks med basilikacrème

Den andra huvudrätten bestod av lammracks, rotfruktspytt och basilikacrème. Peter är riktigt bra på att göra goda lammracks, så kolla gärna på filmen! Och basilikakrämen? Alltså, den kan man dö för … Passar inte bara till lamm, utan också till kyckling, fisk, vegetariska rätter, paj eller nästan vad som helst.

Helgens ”weekendresa”

Vart ska vi åka i helgen då? Prag? Budapest? Paris? Nix pix, i helgen bär det av till Västerås där vi har lite ärenden. Vi återkommer självklart med rapport! Vad har varit det bästa under din vecka? Hur ser helgens planer ut?

Pampas marina
Hälsningar från Pampas marina!

Missade du förra Happy Friday? Läs Schweizisk igloo på Norrmalmstorg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev