Meny Stäng

Julfirande och hackerattack

Annons

Som en del läsare säkert noterade så låg vår blogg nere igår. Vi var nämligen utsatta för en hackerattack! Nu är problemen lösta och det passar ju utmärkt att glädjas åt detta på en ”Happy Friday”, även om dagens inlägg blir publicerat lite senare än vanligt. Och så har vi ju firat jul, det måste vi också berätta om!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Utsatta för hackerattack

Igår förmiddag stängdes vår blogg ner av vårt webbhotell (One.com) eftersom de upptäckt att vi var utsatta för en hackerattack. På kvällen, när jag kommit hem från jobbet, var det bara att kavla upp ärmarna tillsammans. One.com skickade oss en lista över alla skadade filer och vi fick gå in genom ”file manager” (en plats på webbhotellet där vi kan se bloggens alla filer) och ta bort alla de skadade filerna.

Men fungerar bloggen om man tar bort vissa filer? Nix, inte precis, så nu började det stora jobbet! Vi fick ladda hem WordPress (programmet som bloggen är byggt i) igen och successivt byta ut filer på vår blogg genom FTP-servern i Filezilla – och här ger jag upp att försöka förklara vad detta betyder.

Jag kan bara säga att vi satt i många timmar (typ sju) och jobbade med detta, hela tiden med online-support på engelska från One.com. Och till slut var bloggen uppe igen! Happy Friday!

Hackerattack
Vid datorn igår kväll …

Julfirande

Julen då? Vi hade vinterkräksjuka precis innan jul, så för att inte smitta någon bestämde vi oss för att stanna hemma. Just på julafton mådde vi dock bra båda två. Vi hade inte förberett någon julmat, utan åkte och handlade precis det vi ville ha.

Det blev kanske inte så juligt, men väldigt festligt med räkor, musslor och ostron. Några dagar senare, när vi var säkra på att inte smitta någon, blev det också lite jul hemma hos min (Helenas) mamma, som fixat julgran och allt.

Musslor
Musslor, räkor, bröd och öl kan aldrig vara fel!
Ostron
Och så lite ostron på det! (Här kunde vi visst inte bestämma oss så nu hamnade både bubbel och Dry Martini på bordet  – men det är ju bara jul en gång om året!)

Jul i Pampas marina

Men fick vi inte se någon jul i Pampas marina då? Jodå, förutom att många av husbåtarna är fint upplysta så dök det plötsligt, mitt på julafton, upp en båt som var väldigt julsmyckad.

Så, vad har varit bäst under din vecka?

Båt med julgran
Julsmyckad båt!
Båt med snögubbe
Både snögubbe och tomte ombord!

Missade du förra Happy Friday? Läs Sjukdom, julhelg och reseplanering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev