Meny Stäng

7 spännande och billiga weekendstäder för höstresan

Annons

Idag tipsar vi om sju spännande och billiga weekendstäder för hösten. Nu är det många som har månader av jobb framför sig, och vad passar då bättre än att planera för ett avbrott i vardagen i form av en weekendresa? Vi tipsar om sju resmål som alla har relativt kort flygtid och där prisläget på plats är lägre eller betydligt lägre än i Sverige.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Spännande och billiga weekendstäder

Vi har valt ut sju trevliga städer i Europa utifrån två kriterier. Det första kriteriet är att man ska kunna flyga direkt från Stockholm (Arlanda eller Skavsta) och att flygtiden inte ska vara alltför lång. Det andra kriteriet är att prisläget på plats ska vara lägre, och gärna betydligt lägre, än i Sverige. Siffran anger prisindex i relation till Sverige (där Sverige har 100) och har tagits från Forex storstadsindex för våren 2018.

Billiga weekendstäder

1. Riga, Lettland

Riga bjuder på vackra byggnader i Jugendstil, härliga spa, intressant shopping och många riktigt bra restauranger som satsar på lokala råvaror. Eftersom priserna ligger på under hälften jämfört med Sverige kan du också passa på att unna dig lite extra lyx!

Riga utsikt

2. Tallinn, Estland

Tallinn bjuder på en vacker medeltidskärna, men också på prisvärda möjligheter att bo lite extra lyxigt. Du som gillar att njuta av god mat och spa hittar flera hotell där du kan koppla av och roa dig under några dagar.

Bra Hotell i Tallinn

3. Gdansk, Polen

Gdansk är, enligt oss, en av Polens allra vackraste städer, och ligger dessutom på bekvämt avstånd från Sverige. Här kan man strosa i butiker och njuta av utbudet på stadens alla restauranger, samtidigt som man kan passa på att lära sig lite om stadens intressanta historia.

Gdansk Neptun

4. Budapest, Ungern

Budapest är en livlig och spännande huvudstad fylld av imponerande arkitektur. Missa till exempel inte den mycket speciella Fiskarbastionen, med sina sju torn. I Budapest kan du också passa på att njuta av härliga termalbad och roa dig på en av stadens alla så kallade “ruinbarer”.

Fiskarbastionen

5. Warszawa, Polen

I Polens intensiva huvudstad blandas hus i betong från kommunisttiden med de vackra husen i den gamla stadsdelen. Om du är intresserad av historia finns flera intressanta museer, och du kan också besöka det 213 meter höga “Kulturpalatset”. Missa heller inte att prova traditionell polsk mat!

Kulturpalatet i Warszawa

6. Berlin, Tyskland

Berlin är en stad som lockar med klassiska sevärdheter som Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och 365 meter höga TV-tornet. Staden bjuder förstås också på stadspuls, shopping och nattliv, och om du har tid kan du med fördel göra en utflykt till vackra Potsdam.

Berlin

7. Rom, Italien

Rom måste vara Europas mest romantiska huvudstad! Trots att Rom är en folkrik storstad känns det konstant som att man promenerar runt i ett myller av charmiga små gränder. Här har man också chansen att se platser som Colosseum, Forum Romanum och Vatikanstaten.

Rom Italien
I Rom – en av alla charmiga och billiga weekendstäder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev