Meny Stäng

Önskeresmål: Berlin

Vi har länge varit sugna på att besöka Berlin, men av någon anledning har det inte blivit av … ännu. Lustigt nog känns det ibland som att vi missar några av de där relativt närbelägna resmålen, även fast det är enkelt att resa dit!

Klassiska sevärdheter

Så vad är det som lockar i den här tyska staden? Först och främst vill man ju se klassiska sevärdheter som Brandenburger Tor, katedralen Berliner Dom och det 365 meter höga TV-tornet.

Berlin har ju en mörk historia som också kan vara intressant att ta del av, till exempel genom att besöka det mäktiga förintelsetemplet eller museet vid Checkpoint Charlie. Vid East Side Gallery i den sydöstra delen av staden kan man också se en bit av Berlinmuren, som konstnärer täckt med färgglada målningar.

Berliner dom
Berliner Dom , foto: bloggenVardagsglitter

Stadspuls och shopping

Sedan lockar kulturen, människorna och stämningen. Berlin verkar vara staden som har något för alla! När det gäller shopping hittar man exklusiva gallerior, ungdomligt mode, vintage, marknader och loppmarknader. Om man vill uppleva de bohemiska delarna ska man tydligen bege sig till stadsdelen Prenzlauer Berg, där man hittar shopping och uteserveringar, eller till stadsdelen Kreuzberg, som bjuder på kebabställen och alternativa butiker.

För exklusiv shopping är det istället Charlottenburg och Västberlins paradgata Kürfurstendamm som gäller. Om man åker till Berlin måste man ju prova på det beryktade nattlivet också! Här finns allt från små trevliga barer till nattklubbar med hård industriell techno … Och om man tröttnar på innerstadspulsen kan man besöka Berlins zoo och aquarium!

Intressanta hotell

Det verkar också finnas många olika spännande hotell att ta in på, till exempel det högteknologiska musikhotellet nhow Berlin eller designhotellet Lux 11, som tidigare varit militärsjukhus och övervakningscentral åt KGB.

Eller vad sägs om att ta in på Hüttenpalast – hotellet där man (inomhus) bor i små charmiga gamla husvagnar? Om man bara vill göra en kort resa till den coola tyska staden kan man enkelt ta flyg Stockholm-Berlin.

Fler tips om Berlin

För fler tips om Berlin, läs gärna bloggaren Gott för Själens Guide till Berlin. Har du varit i Berlin? Vilka är dina bästa Berlin-tips?

Berlin
Brandenburger Tor, foto Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!