Meny Stäng

5 alternativa weekendstäder

I samarbete med Axo Finans

Har du redan besökt London, Paris, Rom, Prag och Wien? I det här inlägget tipsar vi om fem alternativa weekendstäder. Detta är storstäder som inte är huvudstäder, men som bjuder på minst lika mycket spänning när det gäller mat, kultur och sevärdheter. Vilka av dessa har du besökt? Har du andra förslag på alternativa weekendstäder?

Alternativa weekendstäder – varför det?

Europas huvudstäder är lockande och spännande, men många har redan besökt London, Paris och Rom. Det positiva med detta är att det finns mer! De flesta länder är betydligt mer än sina huvudstäder och när vi reser är det ofta inte ens huvudstäderna som blir våra favoriter. Här är tips på några alternativa städer som vi verkligen gillar och som passar för en weekendresa, oavsett om du tar dig dit med flyg, tåg eller husbil.

Vi kan inte garantera att man kan flyga direkt till samtliga av dessa resmål. Det vi däremot kan garantera är att det är intressanta och spännande städer, och att priserna i vissa fall är något lägre än i huvudstäderna. För att ha råd att resa är det förstås alltid bäst att spara pengar, och om du behöver låna är det bra att samla lånen för att sänka lånekostnaderna. Här följer fem tips på weekendstäder som är alternativ till huvudstäderna.

Alternativa weekendstäder

Istället för London: Belfast

Är du sugen på brittisk kultur och skönt pubhäng, men har redan sett London? Besök Belfast i Nordirland, som bara ligger två timmar med buss från Dublin! Belfast bjuder på gamla charmiga kvarter och områden med gatukonst som påminner om de svåra tiderna i Nordirlands historia.

Det finns också gott om trevliga pubar med god öl och skön stämning. Om du vill ha ännu fler upplevelser ska du absolut ta dig till Titanic Quarter där du hittar bland annat hittar Titanicmuseet, men också till exempel fartyget HMS Caroline.

Göra i Belfast

Istället för Paris: Nice

Paris uppfattas ofta som romantikens stad, men faktum är att hela Frankrike är romantikens land. Varför inte besöka Nice? I Nice möte vackra hus, charmiga gränder, trevliga marknader och dessutom en lång fin sandstrand. Missa inte att strosa längs strandpromenaden Promenade des Anglais, och missa heller inte de fina platserna Place Massena och Promenade du Paillon.

Gamla stan i Nice

Istället för Rom: Verona

Vi gillar Rom, som är en väldigt charmig huvudstad, men om du redan sett Rom rekommenderar vi ett besök i Verona. Verona är en stad med lång historia, och här hittar man bland annat en stor och välbevarad amfiteater från Romartiden.

Förutom att man kan beundra den här gamla fascinerande byggnaden, så finns det möjlighet att se stora och väldigt populära operaföreställningar som ges här. Dessutom har man när till Valpolicella-dalen, med dess fina Amarone-viner.

Verona

Istället för Prag: Brno

Prag är en spännande stad med all vacker arkitektur, samtidigt som staden har ett relativt bra prisläge. Om du istället vill uppleva en stad i Tjeckien där inte alla andra varit, då kan vi varmt rekommendera ett besök i Brno, som bara ligger två timmar med tåg från Prag.

Nyhetsbrev

Som svensk är det extra intressant att uppleva de historiska kopplingarna till Sverige, och dessutom hittar man här vackra hus i art noveau-stil, det intressanta UNESCO-världsarvet Villa Tugendhat och flera olika underjordiska sevärdheter.

Brno

Istället för Wien: Salzburg

Österrikes huvudstad Wien är känd och lockar många turister, men en annan fantastisk stad i Österrike är Salzburg. Salzburg är en oerhört vacker stad med en historisk kärna som är ett UNESCO-arv, och med både berg och flod som bakgrund.

Här kan du besöka Mozarts födelsehem och uppleva ett flertal vackra slott och parker. I närheten finns också möjlighet att ta linbana upp till det höga berget Untersberg. Inte så långt härifrån finns dessutom en spännande isgrotta.

häst och vagn

Axo Finans jämför och förmedlar lån samt kontaktar bankerna åt dig

Prenumerera på vårt nyhetsbrev