Meny Stäng

Heta nyårsstäder och klonad influencer-robot

Annons

I veckans resenyheter listar vi de hetaste städerna för nyårsfirandet. Vi berättar också om den nya klonade influencer-roboten, som det talats om i veckan. Det vore spännande att höra din åsikt om detta! Dessutom: populäraste resmålet i Asien, semesterservice vi svenskar drömmer om och högt tryck på tågen i jul.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Japan populäraste resmålet i Asien

Japan är det asiatiska land som flest svenska resenärer (28 %) drömmer om att besöka någon gång i livet. En av fyra (24 %) drömmer om Maldiverna och en femtedel (20 %) vill helst besöka Kina. Detta visar en ny undersökning från Lotus Travel, där 1000 svenska resenärer har tillfrågats om resvanor och Asien.

När det gäller världens sju nya underverk är Kinesiska muren mest populär. Äldre resenärer (80+) vill se Taj Mahal i Indien medan yngre resenärer (upp till 29) lockas av Kristusstatyn i Rio de Janeiro, Brasilien.

Japan

Denna semesterservice drömmer svenskar om

Om du fick drömma, vilken service skulle du då vilja njuta av på semestern? NOVASOLs har genomfört en undersökning där 1395 personer svara på vilken service de drömmer om på semestern. Sammanlagt 33 procent svarade “inget av alternativen”, och bland övriga var följande alternativ mest populära:

  1. Båt med kapten och annan personal (18 %)
  2. Personlig guide (16 %)
  3. Egen kock (13 %)
  4. Privat chaufför (10 %)
  5. Personlig tränare (6 %)
Service på semestern

Högt tryck på tågen i jul

Allt fler resenärer reser med tåg över julhelgen. Hos SJ ser jul- och nyårsresandet ut att öka med 13 procent, jämfört med samma tid förra året. Flera av SJs mest populära avgångar är redan slutsålda. Några av de mest uppbokade sträckorna inför julen är Göteborg-Stockholm-Narvik, Stockholm-Malmö-Köpenhamn samt Stockholm-Åre. Detta är sträckor där flera av avgångarna redan hunnit bli helt slutsålda. Allra störst bokningstryck är det fredagen den 21 december.

tåg

Här firar svenskarna helst nyår

De svenskar som väljer att fira jul hemma men vill resa utomlands över nyår, vart reser de? Enligt ett pressmeddelande från Ticket firar dessa resenärer helst nyårsafton i Paris, London eller Amsterdam. De resmål som ökar mest över nyår är Warszawa (+150 procent), följt av Madrid (+75 procent) och Köpenhamn (+50 procent). Mest populära städer för nyårsresor 2018:

  1. Paris
  2. London
  3. Amsterdam
  4. Warszawa
  5. Köpenhamn
Paris

Isabella Löwengrip klonar sig själv

Influencern och företagaren Isabella Löwengrip meddelade för en vecka sedan att hennes företag bygger en robot-influencer. Isabella skriver på sin blogg att hon blir bolagets flaskhals när de ska expandera globalt. Hon kan inte finnas överallt samtidigt, och de har därför löst detta genom att uppfinna “Gabrielle Löwengrip”.

Gabrielle är bosatt i New York och följarna på Instagram kan få en inblick i hennes liv när hon dejtar, testar brunchhak och engagerar sig i skönhet. Är klonade influencer-robotar framtiden, eller vill man även i framtiden bli inspirerad av människor av kött och blod? Det återstår att se.

Gabrielle Löwengrip

Missade du förra resenyheterna? Läs Spanska miljözoner, brev till jultomten och sporthotell i Afrika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev