Meny Stäng

Resvanor 2018, restrender 2019 – och rymdturism

Annons

Hur reste svenskarna egentligen 2018 – och vilka är de hetaste restrenderna inför 2019? Veckans resenyheter ger kanske lite svar på dessa frågor. Dessutom handlar det idag om billigaste 5-stjärniga hotellen, kändisar vi svenskar vill resa med – och om rymdturism! 

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Här får du 5-stjärnigt billigast

Solreseexperten eBeach.se visar i en ny kartläggning vilka destinationer som erbjuder de billigaste femstjärniga hotellen. Listan toppas av Antalya i Turkiet och Hurghada i Egypten. Sett till vinterresmål kniper i stället Hurghada förstaplatsen tätt följd av Dubai.

Destinationer med mest prisvärda 5-stjärniga hotell:

 1. Antalaya, Turkiet
 2. Hurghada, Egypten
 3. Algarve, Portugal
 4. Halkidiki, Grekland
 5. Kreta, Grekland

Vinterdestinationer med mest prisvärda 5-stjärniga hotell

 1. Hurghada, Egypten
 2. Dubai, UAE
 3. Teneriffa, Spanien
 4. Ras Al Khaimah, UAE
 5. Fuerteventura, Spanien
Hurghada

Nu startar rymdturismen

För 14 år sedan startade entreprenören Richard Branson företaget Virgin Galactic med målet att skicka turister till rymden. Nu rapporterar CNN att detta kan bli verklighet redan i år. Bolaget rapporterar att de kommer skicka turister till rymden redan innan jul i år. Priset för en biljett? det landar på runt 2 miljoner kronor. Först ut av turisterna blir Branson själv. 

Rymdfärja, foto: Pixabay

Kändisar svensken vill resa med

Enligt en Sifo-undersökning som Airtours låtit genomföra vill svenskarna helst resa utomlands tillsammans med Mia Skäringer, om de ska resa med en kändis. Önskelistan skiljer sig lite mellan könen, och på männens önskelista står Alicia Wikander eller Glenn Hysén högst. 

Kändisar som kvinnor helst vill resa med:

 1. Mia Skäringer
 2. Tilde de Paula Eby
 3. Susanne Reuter
 4. Sara Danius
 5. Kalle Moraeus

Kändisar som män helst vill resa med: 

 1. Alicia Wikander
 2. Glenn Hysén
 3. Mia Skäringer
 4. Christina Stenbeck
 5. Tilde de Paula Eby
Solstolar och hav

Så reste svenskarna 2018

Skyscanner har analyserat resdata från den svenska marknaden för året som gått. Dessutom har de kikat på vilka destinationer som har ökat mest, för att kunna sia om vilka resmål som kommer bli trendiga 2019:  

Svenskarnas resor och resvanor 2018

 • Flest resor: London
 • Största prissänkningen: Agadir
 • Mesta resdagen: 21 dec
 • Billigaste bokningsdagen: onsdagar
 • Billigaste resdagen: fredagar

Trendigaste resmålen 2019

 1. Tirana, Albanien
 2. Turin, Italien
 3. Agadir, Marocko
 4. Seoul, Sydkorea
 5. Tblisi, Georgien
Marknad Agadir
På marknaden i Agadir

De trendigaste destinationerna 2019

Airbnb avslöjar vilka som är de trendigaste destinationerna att besöka 2019. Listan baseras på en kombination av sökningar och bokningar på Airbnb, samt tillväxtsiffror i plattformens funktion “önskelistor”. Man kan se ett ökat intresse för att vilja utforska icke-traditionella destinationer, enligt ett pressmeddelande. Här är fem i topp på listan:

 1. Kaikoura, Nya Zeeland
 2. Xiamen, Kina
 3. Puebla, Mexiko
 4. Normandie, Frankrike
 5. Great Smoky Mountains, USA

Missade du förra resenyheterna? Läs Vinterresor, irländska festivaler och elsparkcyklar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev