Meny Stäng

Fortsatt resa i Estland – öar och mer turism

Annons

Då var det fredag igen, och vi kuskar fortfarande runt i Estland. Vi har haft riktigt fina och intressanta upplevelser den här veckan, och nu är det dags för ännu mer upplevelser – i den estniska skärgården.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En vecka med många upplevelser

Detta har för oss varit en vecka med många upplevelser, och det är verkligen svårt att välja ut vad som har varit ”bäst”. Besöket vid sjön Peipus i östra Estland, bland de ”gammaltroende” var väldigt speciellt och mycket intressant. Det är en upplevelse som vi inte kommer glömma!

Vi blev också förtjusta i staden Tartu, med sin svenska historia och ungdomliga stämning. Dessutom hann vi med en avstickare till ett sommarkollo för fattiga barn i Lettland – det är också en sådan upplevelse som man inte glömmer! Här är veckans blogginlägg:

Storkar
Vi har sett mååånga storkar denna vecka

Upplevelser i östra Lettland

Vi gjorde bara en kort avstickare till Lettland denna gång, men vi hoppas snart kunna se mer av landet, kanske redan nästa sommar! De östra delarna, där vi körde, är oerhört gröna med långa raka landsvägar, och bara enstaka små byar som dyker upp emellanåt. Priserna här är låga och vi hann med att tanka: 11,85 kronor/litern för diesel fick vi betala.

Lettland
På resa genom östra Lettland

Estlands västkust – mer turism

Nu har vi kommit fram till Estlands västkust, till Pärnu och öarna utanför kusten. Det känns ganska annorlunda att komma hit, mot de östra delarna av landet. Det är fantastiskt fint, med vackra stränder och fina trähus, men det är också mer turister och lite högre priser (även om priserna fortfarande är lägre än i Sverige).

Det där ”totala lugnet” som vi upplevde i de östra delarna finns inte här. Å andra sidan finns det kanske mer som är anpassat för turister, i form av hotell, restauranger, spa, temaparker, guidade turer och så vidare.

Pärnu
Pärnu är en fin villaidyll
Pärnu
I Pärnu finns massor av trevliga uteserveringar
Pärnu centrum
I centrala centrum ser man en hel del turister

Mot öarna

Från Pärnu har vi fortsatt ut mot några av alla öar som ligger här utanför. Den första ön vi besökte är en ganska liten ö, och detta var ett väldigt intressant besök. Här lever man fortfarande efter en uråldrig kultur, med traditioner som är så speciella och välbevarade att de skyddas av Unesco. Vet du vilken ö det kan vara? Vi berättar mer imorgon! Därefter kommer reportage om ännu fler öar.

Peter på en av färjorna i Estlands skärgård
Dockor på den första ön vi besökte

Din tur!

Det är fredag och vi vill förstås också höra hur din vecka har varit! Vad har varit positivt under veckan … stort som smått?

Pärnu staty
Peter försökte bekanta sig med en av invånarna i Pärnu

Missade du förra Happy Friday? Läs Intryck från vår husbilsresa i Estland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev