Meny Stäng

Intryck från vår husbilsresa i Estland

Annons

Happy Friday! Här kommer en liten hälsning från Estland och en kort sammanfattning av våra intryck hittills. Snart kommer fler reportage från fler spännande destinationer i det här landet!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilsresa i Estland

Det bästa denna vecka är förstås vår husbilsresa i Estland! Vi tog färjan till Tallinn och har sedan följt den norra kusten österut. Riktigt intressant och spännande resa! Här är våra blogginlägg hittills, om du har missat dem:

Bänk
Bänk vid Sagadi mõis i Lahemaa nationalpark

Intryck från husbilsresan i Estland

Hur är det att resan i Estland då? Peter tycker att det är lite som att resa i Sverige, och det är det ju på sätt och vis. Om inte annat så är ju klimatet ungefär detsamma.

Det är väldigt enkelt att resa i Estland, och på något sätt känns det avslappnat. Människor är vänliga, de flesta pratar engelska och det är billigt. Det är inte så mycket folk (en befolkning på 1,3 miljoner och ganska lite turister utanför Tallinn), så man behöver inte trängas, inte köa och inte förboka något.

Det finns campingar – en del väldigt enkla och andra mycket moderna. Det är också tillåtet att fricampa och det finns många fina platser att fricampa på. På bilderna nedanför ser du platsen där vi fricampade vid sjön Peipus i östra Estland.

Upplevelser vid sjön Peipus

Vi har nyligen besökt sjön Peipus i östra Estland, som är Europas femte största sjö. Här blev vi överraskade av väldigt många intressanta upplevelser: ålderdomlig ortodox kultur, livet på landet, spökslott, båttur och byfest bland annat. Vi berättar mer om detta imorgon!

Dricka te
Dricka te på ”rätt” sätt enligt den gamla lokala kulturen
bok
Vad har Peter hittat här? En väldigt gamma bok!
Gård vid peipus
Husbilen har rullat in på en lokal gård med odlingar vid sjön Peipus
Bastubåt
Fest på kvällen med lokalbor ombord på en bastubåt. Det blev ganska sent … hick

Rally i Tartu

Snart är det dags för oss att delta i årets stora rally-event i Tartu, som pågår under hela helgen. Vi samarbetar med Estlands turistbyrå och de har sett till att vi fått speciella ”rallypass”, så att vi ska kunna bevaka eventet så bra som möjligt. Vi är beredda och taggade, och återkommer förstås också om detta snart!

Vad har varit bäst under din vecka? Har du semester eller håller du ställningarna på jobbet?

Rallypass

Missade du förra Happy Friday? Läs Förberedelser inför husbilsresan till Estland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev