Meny Stäng

Bästa resmålen 2020, klimatsmart fartyg och så påverkar Brexit

Annons

Lonely Planet har i veckan presenterat sin lista över bästa resmål för 2020. Vad tycker du om länderna och städerna på listorna? Hur många av dem har du besök? Tycker du att det är bra val av resmål?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bästa länderna 2020 enligt Lonely Planet

I förra veckan lanserade Lonely Planet sin årliga ”Best in Travel”. När det gäller ”bästa länder” att besöka som resmål så hamnar Bhutan i topp, bland annat på grund av den välbevarade naturen och den hållbara livsstilen. Faktum är att Bhutan är det enda landet i världen som absorberar mer koldioxid än det släpper ut. Här är hela listan:

 1. Bhutan
 2. England
 3. Nordmakedonien
 4. Aruba
 5. Swaziland
 6. Costa Rica
 7. Nederländerna
 8. Liberia
 9. Marocko
 10. Uruguay
Bhutan, foto: Pixabay

Bästa städerna 2020 enligt Lonely Planet

När det gäller städerna kammar österrikiska Salzburg hem förstaplatsen på Lonely Planets lista. Man hänvisar till Salzburgs festival som fyller 100 år, och nämner opera, klassisk musik och teater. Vi håller med om att Salzburg är en superfin stad! Här är listan på städer:

 1. Salzburg, Österrike
 2. Washington DC, USA
 3. Kairo, Egypten
 4. Galway, Irland
 5. Bonn, Tyskland
 6. La Paz, Bolivia
 7. Kochi, Indien
 8. Vancover, Kanada
 9. Dubai, Förenade Arabemiraten
 10. Denver, USA
Salzburg gyllene kula
Vackra Salzburg i Österrike

Svensk teknik gör Viking Glory klimatsmart

Viking Line bygger fartyget Viking Glory, som enligt ett pressmeddelande ska bli ett av världens klimatsmartaste fartyg. Fartyget byggs för närvarande i Xiamen i Kina, och rustas med flera tekniska innovationer för att minska utsläpp och klimatpåverkan. Viking Glory utrustas med ABB:s Azipod-roderpropellersystem, vilket sparar tid och energi vid manövrering. Fartyget rustas även med ett energiåtervinningssystem från svenska Climeon, som konverterar motorernas spillvärme till elektricitet.

Viking Line

LOT börjar flyga till Sri Lanka

Från och med den 3 november kommer man att kunna flyga från Stockholm till Colombo i Sri Lanka, via Warszawa, med LOT Polish Airlines. Flygen, Boeing 787 och 789 Dreamliners, kommer gå tre gånger i veckan. Sri Lankas ambassad informerar om att visum är gratis till och med 31 januari, men att man ska se upp för privata företag som tar betalt för visum. Du ansöker om visum på eta.gov.lk.

Brexit svalkar svenskarnas intresse för Storbritannien

Turerna kring Brexit har varit många och mycket verkar fortfarande oklart. Ticket har låtit genomföra en Sifo-undersökning som visar hur Brexit skulle påverka svenskarnas intresse för att resa till Storbritannien. 24 procent av svenskarna uppger att Brexit skulle påverka deras intresse att resa till Storbritannien negativt. Majoriteten uppger att intresset skulle vara oförändrat om landet gick ur EU, medan endast 3 procent skulle få ett ökat intresse.

London, foto: Pixabay

Missade du förra resenyheterna? Läs Staycation, norrskenståg – och fotoförbud i skelettkyrka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev