Meny Stäng

Staycation, norrskenståg – och fotoförbud i skelettkyrka

TUI lanserar resor i Sverige, utländska turister ska lockas med norrskenståg och nu blir det stopp för respektlösa selfies i skelettkyrkan i Sedlec i Tjeckien. Det är dags för veckans resenyheter, och som vanligt vill vi höra dina tankar och reflektioner!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

TUI lanserar Staycation: resor inom Sverige

Nu lanserar TUI resor till Öland, Skåne och andra platser inom Sverige. Från och med den 18 oktober kan svenska resenärer även boka resor i vårt eget land. På TUI.se finns nära 4500 semesterboenden i Sverige. I den nya versionen av appen finns dessutom mängder av olika upplevelser att boka inom landet.

Skåne

Norrskenståg ska locka internationella turister

Med start den 15 oktober lanserar SJ Nordlyståget. Denna tågresa går mellan Narvik och Abisko, och syftet är i första hand att ge internationella turister en möjlighet att uppleva norrsken på ett nytt sätt. Tåget kommer också gå den 24 november och 3 december, och gör uppehåll vid Vassijaure, Björnfjell, Katterat och Rombak.

Norrsken

Selfies förbjuds i skelettkyrkan i Sedlec, Tjeckien

Skelettkyrkan i Sedlec, som ligger strax utanför Kutna Hora i Tjeckien, är känd på grund av sin ovanliga dekor med benknotor och döskallar från 40 000 människor. Det lilla kapellet lockar besökare från hela världen, men kyrkan upplever ett problem med att selfies som läggs upp på Instagram inte visar respekt för de döda. Fotografering blir nu begränsad enligt msn.com, och om man vill ta foton kommer man behöva ansöka om tillstånd senast tre dagar i förväg.

Skelettkyrkan i Sedlec

Detta är höstlovets charterraketer

Gran Canaria är fortfarande den mest populära charterdestinationen på höstlovet enligt Ticket.se. Bokningarna hit har dock minskat med 15 procent jämfört med förra året, medan bokningarna till grannön Lanzarote har ökat med 64 procent. Här är de charterdestinationer som ökat mest i populartitet inför höstlovsveckan:

  1. Lanzarote, Spanien (+64 %)
  2. Rhodos, Grekland (+30 %)
  3. Alanya, Turkiet (+29 %)
  4. Hurghada, Egypten (+19 %)
  5. Cypern (+7 %)
Puerto del Carmen, Lanzarote, Kanarieöarna

2020 års drömresor i kategorin ”Premium Long Haul”

Resebranschmagasinet TravelNews utser 2020 års destination i samarbete med undersökningsföretaget YouGov. Detta görs i nio kategorier, och de tre mest populära i varje kategori presenteras på Travel News Market den 7 november. De nominerade i kategorin ”Premium Long Haul” har valts ut av Travel News redaktion i samarbete med ett antal reseprofiler.

De nominerade är: Cap d’Antibes (Frankrike), Cartagena (Colombia), Hawaii, Hong Kong, Panama, Pemba (Tanzania), Maldiverna, Mauritius, Namibia, Seychellerna, Singapore, Sydney, Tokyo (Japan), Tulum (Mexico), Los Angeles och Zanzibar.

Zanzibar

Missade du förra resenyheterna? Läs Fördomar om svenskar – och Sverigeresa till fots, på cykel och med kajak

Prenumerera på vårt nyhetsbrev