Meny Stäng

Musikstaden Galway – pubrunda på Irland

Vi har mestadels visat vacker natur härifrån Irland, men Irland bjuder förstås också på publiv och skön musik. Vi har besökt musikstaden Galway, och äntligen har det blivit av att vi gjort en pubrunda på Irland.

Galway på Irland

Galway är en relativt liten (ca 80 000 invånare) men ändå intensiv stad på Irland. Staden är känd som landets kulturella hjärta, fylld av musik, teater och festivaler. Den traditionella irländska musiken är populär och hålls vid liv av gatumusikanter och på pubar. Naturligtvis ville vi hit och uppleva detta!

Galway Irland

Galway ligger fint vid vattnet

Vi promenerade in från campingen där vi stod, och vi gick länge längs hotell och envåningshus innan vi plötsligt befann oss vid stadens hjärta. En ung tjej frågade efter eld till sin cigarett och vi passade på att fråga efter vilken bar vi “borde” besöka. “Den gulblå”, blev svaret.

Irland Galway

Det verkar populärt bland ungdomarna att sitta och dricka öl vid kajen – i bakgrunden hörs musiken

Härlig stämning

Galway är ingen stor stad. När man befinner sig på den centrala pubgatan är stämningen på absoluta topp. Bara tio minuter därifrån har man lämnat stan. Men det gör inte upplevelsen sämre. Irländarna vet verkligen hur man festar! I varje gathörn står musiker och spelar och överallt sprider människor glädje.

Galway på Irland

Gatorna i den lilla staden Galway är fulla av folk

Kväll i Galway

Kolla in husen – så otroligt charmiga!

Musikstaden Galway

Det som är skönt i Galway är att man inte behöver gå in på pubarna för att lyssna på musik. Musiken finns också överallt på gatorna! Vi lyssnade både på irländsk musik och mer traditionell rock/pop. Det som överraskade och påverkade oss mest var glädjen. Härligt! Vill du också höra hur det låter i stan? Kolla in vår video!

gatumusikanter i Galway

Glada gatumusikanter i Galway

Galway gatumusikanter

Fler glada gatumusikanter

Pubrunda på Irland

Man måste förstås gå på en pubrunda på Irland, eller hur? Vi började med en pizza och en öl på ett italienskt ställe (inte så irländskt kanske, men där fick vi plats!). På det italienska stället träffade vi också en trevlig svensk familj, som blivit bjudna till Irland av sina vuxna barn. Vilken fin present! Efter pizzan fortsatte vi till den gulblå baren där vi beställde in varsin irländsk öl.

Peter på pubrunda på Irland!

Peter på pubrunda på Irland!

Peter Helena Galway

Utanför den blågula baren i Galway

Galway by night

Galway by night

Camping i Galway

Så, var stod vi med husbilen då? Det finns flera campingar i och runt Galway, och en av dem som ligger närmast centrum är Salthill Caravan Park, som ligger fint vid vattnet i området Salthill. Den här campingen var lite dyrare än de vi stått på tidigare (34 euro/natt), men med bra service inklusive snabbt WiFi. Man kan gå in till stan längs en fin strandpromenad, vilket tar ungefär 40 minuter. Det finns också buss som går ca var 20:e minut fram till 23-tiden på kvällen.

Salthill camping Galway

Salthill camping i Galway