Meny Stäng

Att rida på Irland – irländska hästar i Kerry

Annons

Hur är det att rida på Irland, på irländska hästar? Vi bläddrade i några av alla broschyrer vi fått här på Irland och såg en bild på människor som red över en strand i grevskapet Kerry. DET ville vi göra! Alltså ringde vi direkt och bokade.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att rida på Irland

Att boka en ridtur var absolut inga problem. Vi ringde till Burkes Beach Riding, eller Rossbeigh Beach Riding Center som stället också verkar heta, och när vi inte fick signal skickade vi ett sms. Vi fick snabbt svar och bokade in en 2-timmarstur för 60 euro per person. Andra alternativ hade varit en timme, en halvdag eller en heldag.

Tinker
En av hästarna hos Burkes Beach Riding

Det enda centret ville veta i förväg var vilken erfarenhet vi har av att rida. Man är välkommen oavsett om man är nybörjare eller erfaren, men för att kunna planera på bästa sätt vill de veta innan. Klockan elva nästa dag var vi på plats på ridcentret, som ligger i Glenbeigh i grevskapet Kerry, på Irlands västkust. Tillsammans med två fransyskor och en guide skulle vi ge oss av!

Helena häst
Helena med hästen Paddy

Irländska hästar: Tinker

Vi fick rida på irländska hästar av en ras som heter tinker eller “Irish cob”. Dessa hästar härstammar från de hästar som användes av de irländska och brittiska romerna, det så kallade resandefolket. Hästarna är kraftiga, har yvigt hovskägg och har ofta färgen skäck, vilket innebär att de är fläckiga. Hästarna är också kända för att vara lugna, vänliga och envisa. De används bland annat för att dra vagnar, men också som ridhästar. Väldigt fina hästar måste vi säga!

Irländsk tinker
Hästen Maggie, som Peter fick rida på
Irländska hästar
Helena sitter på Paddy och är beredd på ridtur

Ridtur över bergen …

Vi startade ridturen genom att rida på smala bilvägar genom det bergiga landskapet. Då och då stannade vi för att titta ut över fälten, åkrarna, bergen och fåren. Samtidigt kunde hästarna ta en liten gräsätarpaus. Därefter började vi rida ner mot havet, och det var ju det vi sett fram emot!

Hästar Irland
Paus för utsikt och gräsätning
Dramatisk natur!
Ridtur Irland
På väg ner mot havet!
Rida på Irland
Peter ser ut att ha det bra på sin häst Maggie

Att rida på stranden

Allvarligt talat, jag visste inte att jag hade detta på min bucket list, men det hade jag tydligen. Att rida på en strand på Irland borde vara på allas bucket list, vilken upplevelse! Först red vi genom det höga gräset längs med stranden, sedan genom sanden, och därefter ut genom vattnet. Helt fantastiskt! Här kommer en bildbomb.

Irland ridtur
Irland hästar
Hästridning Irland
Rida häst på Irland

Vilka är dina erfarenheter av hästar och ridning? Berätta gärna! Vill du prova att rida på en strand någon gång? Missa inte chansen! Du behöver inte ha erfarenhet av att rida sedan tidigare.

Rida på stranden
Alla våra bästa tips om Irland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev