Meny Stäng

Nationalparken Killarney – och staden Killarney på Irland

Välkommen till Killarney på Irland! Nationalparken Killarney och staden Killarney ligger i den sydvästra delen av landet, i ena änden av den kända turistvägen Ring of Kerry. Vi hade sett några bilder innan vi kom hit, och ändå blev vi nästan förstummade när vi kom fram till nationalparken. Vilken grönska! Dessutom hittade vi en liten charmig stad och, förstås, några slott och herresäten …

Nationalparken Killarney

Nationalparken Killarney ligger söder och väster om staden med samma namn och består av tre stora sjöar, flera höga berg och ett stort naturområde där det bland annat strövar kronhjortar. I nationalparken ligger också flera pampiga byggnader. När vi körde in i området var det mulet, men trots det fick vi fin utsikt över sjöarna och bergen.

Nationalparken Killarney
Nationalparken Killarney på Irland
Nationalpark Killarney
Nationalparkens vackra sjöar, en mulen dag
Tunnel Killarney
En liten tunnel på vägen genom nationalparken …

Sagoskog och vattenfall

Vi stannade bilen vid en skylt om ”Torc waterfall”. Här promenerade vi in i en skog som nog var något av det grönaste vi någonsin sett. I och med att det växer mossa på alla stenar och grenar ser det nästan ut som en trollskog. Vattenfallet var inte överdådigt stort men bidrog med ett härligt forsande ljud till skogen.

Natur Irland
Mossa
Killarney natur
Träd med många armar
Natur Killarney på Irland
Torc waterfall

Muckross House

Vi bestämde oss för att besöka Muckross House and Gardens, som ligger i nationalparken. Detta är ett väldigt vackert hus i vackra omgivningar, med grönområden, en sjö, trädgårdar och växthus. Överallt finns också de hästar och vagnar, som verkar typiska för hela området Killarney på Irland.

Muckross House
Muckross House ligger i gröna omgivningar
Häst och vagn
Turer med häst och vagn är populärt precis överallt i området

Att besöka trädgårdarna är helt kostnadsfritt, men om man vill gå på guidad tur i huset får man betala en avgift. Vi hade till slut fått sol och föredrog den här dagen att promenera runt utomhus.

Muckross garden
Muckross Garden
Muckross gardens
Här kan man fortsätta uppför trappan till fler delar av trädgården …

Ross Castle

Alldeles i närheten av staden Killarney ligger det gamla slottet Ross Castle. Slottet, som är ett tornhus från 1400-talet, ligger fint vid en sjö där det brukar gå båtturer och man kan också gå guidad tur i slottet. När vi kom fram var det ganska sent och vi var för trötta för en guidad tur, så vi nöjde oss med att kika runt lite på egen hand …

Ross castle Irland
Ross Castle ligger fint vid vattnet
Ross Castle
Var människorna mindre förr …?

Staden Killarney På Irland

Vid nationalparken Killarney ligger också staden Killarney. Vi parkerade mitt i stan och promenerade runt en stund. Vilken mysig liten stad!

Staden Killarney
Färgstarka hus och butiker
Defibrillator
En hjärtstartare mitt i stan!

Flesk caravan and camping Park

Var bodde vi då? Det finns flera campingar i Killarney, och vi valde den som ligger närmast stan (1,5 kilometer från centrum). På Flesk Caravan and Camping Park stod vi utmärkt med bra service och WiFi (som fungerade till och från).

Summa summarum om denna nationalpark: Vilket fantastiskt fint ställe!

Nyhetsbrev
Flesk camping Killarney
Vår hyrda plåtis parkerad på Flesk Caravan and camping Park

Prenumerera på vårt nyhetsbrev