Meny Stäng

Intensiv bloggresa i Budapest med massor av god mat

Annons

Vilken intensiv vecka detta har varit! Det närmar sig slutet på en bloggresa i Budapest med mat- och vintema, och vi kommer snart berätta mer om allt vi sett, gjort och ätit i den här staden. Så länge kommer en snabb liten redogörelse från vår intensiva och roliga vecka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härliga Budapest

Vi har varit i Budapest några gånger förut och vi har alltid gillat den här staden, men den här gången känns det kanske ännu tydligare. Ungerns huvudstad är full av vackra byggnader och mycket av det man vill se och göra ligger inom promenadavstånd från vartannat. Staden präglas också av den mäktiga floden Donau och av alla vackra broar och stora flodbåtar. Och så har vi ju alla anrika badhus och all god mat …

Budapest

Att vara på bloggresa

Vi reste till Budapest eftersom vi blev inbjudna till en bloggresa med mat- och vintema, men vi valde att komma en dag tidigare och stanna en dag längre, så vi har också haft en hel del ”egen tid”. Det är inte så dumt eftersom bloggresor har en tendens att vara väldigt intensiva.

Tänk dig att varje dag startar tidigt, och då måste man förstås vara redo med laddade kameror, tömda minneskort, kläder för alla väder och aktiviteter på schemat samt – helst – en vaken hjärna och ett kreativt sinne.

Guidning i Budapest (och nej, Daniela har inte en häst på huvudet …)

Sedan kommer aktiviteterna slag i slag – cafébesök med lokala bakverk, sevärdheter, guidningar, restaurangbesök, vinprovningar, kockar som berättar om familjeföretagets historia, lite fler sevärdheter, några kyrkor, ännu ett restaurangbesök, ännu en kock, lite mer vin osv. Det är fantastiskt att ha med ungerska guider, och vi bloggare tar chansen att fråga om allt från vinregioner till jultraditioner.

Peter och en av turistbyråns representanter skrattar åt en selfie

Middagarna drar ut till 22-tiden på kvällarna (eller mer) och det blir väldigt mycket skratt runt borden. När man kommer tillbaka till hotellrummet behöver man stupa i säng – men då måste man förstås tömma minneskort, sortera foton, ladda kameror och telefoner, instagramma och kanske … blogga? Om man nu hinner det vill säga. Och sedan börjar det om nästa morgon. Så fantastiskt roligt, men när programmet är över och man är ensam igen känns det som semester.

På bloggresa i Budapest
Resebloggare från Sverige, Finland och Danmark på High Note Skybar

Bäst denna vecka?

Bäst denna vecka har varit att få resa med härliga bloggkollegor, men också att få uppleva fina Budapest. Framför allt har det varit fantastiskt att få prova så många fantastiska restauranger och att få lära sig mer om ungerska mattraditioner och om ungerskt vin. Glöm nu inte att vi förstås också vill veta vad som har varit bäst under din vecka!?

Mat i Budapest
En av rätterna på Arany Kaviar Restaurant i Budapest

Veckan som kommer

Under veckan som kommer kan du vänta dig fler rapporter från Budapest – om mat, viner, badhus, grottor, utflykter och allt möjligt annat. Vi kommer också berätta hur det går med vinteförvaringen av vår husbil FREEDOM. För vår egen del väntar … träning och lite mer måttfullt ätande!

Efterrätt i Budapest
Fantastiskt vacker och god efterrätt på Arany Kaviar Restaurant i Budapest

Missade du förra Happy Friday? Läs Nya elcyklar och besök av bloggkollegor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev