Meny Stäng

På mat- och vinresa i Budapest med omnejd

Annons

Vi befinner oss just nu på en mat- och vinresa i Budapest med omnejd. Vi har inlett med sightseeing, julmarknad, shopping och flera fantastiska restauranger. Här kommer en första hälsning från Ungerns härliga huvudstad.

Från Stockholm till Budapest

Som vi nyligen berättade, så befinner vi oss på en spännande resa. Vi flög från Stockholm till Budapest med Norwegian, vilket kändes som en smidig flygtur på runt två timmar. När vi landade möttes vi av oväntat fint väder. Solen strålade och det var riktigt … varmt.

Fantastiskt väder

Budapestborna säger att de inte brukar ha så här varmt i november. Temperaturen brukar kanske ligga på runt 10 grader, men mitt på dagen när vi anlänt steg temperaturen upp mot fascinerande 18 grader. Folk satt i t-shirt och njöt av solen. Helt fantastiskt! Samtidigt har vi fått höra att grannländer som Österrike haft problem med snöoväder. Svårt att förstå när man suttit här och njutit i solen!

Julmarknad och shopping

Vi är i Budapest på en bloggresa, men vi kom hit före de andra och kunde ägna den första dagen åt att strosa runt för oss själva. Vi besökte bland annat den fina julmarknaden som precis öppnat, promenerade längs Donau och passade på att shoppa lite kläder i gallerian West End.

Mat- och vinresa med bloggare

Vi befinner oss alltså på en bloggresa, arrangerad av Ungerns turistbyrå, och temat är mat och vin. Vi ska besöka allt från caféer och restauranger till takbarer, och bland annat prova ungerska specialiteter. Med på resan är, förutom vi, tre finska bloggare, en dansk bloggare samt svenska Daniela från Discovering the Planet.

Ungersk mat och ungerska viner

Vi startade den första kvällen med middag på restaurangen Vendéglő a KisBíróhoz. Här fick vi en fantastisk avsmakningsmeny med både traditionella ungerska rätter och moderniserade varianter av de klassiska maträtterna. Gott, intressant och väldigt mycket mat. Vi återkommer förstås med mer reportage om maten och restaurangerna längre fram.

Mer upplevelser i Budapest

Igår fortsatte upplevelserna i Budapest, med sightseeing och fler restauranger. Vi berättar snart mer! Har du varit i Budapest? Vad har du för upplevelser av ungersk mat?

Ungern video del 1

Ungern video del 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev