Vi befinner oss just nu på en mat- och vinresa i Budapest med omnejd. Vi har inlett med sightseeing, julmarknad, shopping och flera fantastiska restauranger. Här kommer en första hälsning från Ungerns härliga huvudstad.
Från Stockholm till Budapest
Som vi nyligen berättade, så befinner vi oss på en spännande resa. Vi flög från Stockholm till Budapest med Norwegian, vilket kändes som en smidig flygtur på runt två timmar. När vi landade möttes vi av oväntat fint väder. Solen strålade och det var riktigt … varmt.

Fantastiskt väder
Budapestborna säger att de inte brukar ha så här varmt i november. Temperaturen brukar kanske ligga på runt 10 grader, men mitt på dagen när vi anlänt steg temperaturen upp mot fascinerande 18 grader. Folk satt i t-shirt och njöt av solen. Helt fantastiskt! Samtidigt har vi fått höra att grannländer som Österrike haft problem med snöoväder. Svårt att förstå när man suttit här och njutit i solen!

Julmarknad och shopping
Vi är i Budapest på en bloggresa, men vi kom hit före de andra och kunde ägna den första dagen åt att strosa runt för oss själva. Vi besökte bland annat den fina julmarknaden som precis öppnat, promenerade längs Donau och passade på att shoppa lite kläder i gallerian West End.

Mat- och vinresa med bloggare
Vi befinner oss alltså på en bloggresa, arrangerad av Ungerns turistbyrå, och temat är mat och vin. Vi ska besöka allt från caféer och restauranger till takbarer, och bland annat prova ungerska specialiteter. Med på resan är, förutom vi, tre finska bloggare, en dansk bloggare samt svenska Daniela från Discovering the Planet.

Ungersk mat och ungerska viner
Vi startade den första kvällen med middag på restaurangen Vendéglő a KisBíróhoz. Här fick vi en fantastisk avsmakningsmeny med både traditionella ungerska rätter och moderniserade varianter av de klassiska maträtterna. Gott, intressant och väldigt mycket mat. Vi återkommer förstås med mer reportage om maten och restaurangerna längre fram.


Mer upplevelser i Budapest
Igår fortsatte upplevelserna i Budapest, med sightseeing och fler restauranger. Vi berättar snart mer! Har du varit i Budapest? Vad har du för upplevelser av ungersk mat?

Ama de casa säger:
Sååå härligt! Solsken, bloggvänner, mat och dryck – kan ju inte bli bättre 😀
Min arkivarie har fortfarande inte kommit igång med att arkivera bilderna från i somras och framåt, så jag minns fortfarande inte vad jag åt i Budapest. Haha!
Ha det fortsatt gott!
19 november 2019 — 9:56
Attila säger:
Hej på dig. Kan du påverkat mycket gott vin kanske!!?
20 november 2019 — 11:49
Ann säger:
Åh vad jag längtar tillbaka dit när jag ser dina bilder 😀
19 november 2019 — 10:32
Elisabeth säger:
Visst har vi varit i Budapest och frossat i mat och dryck, samt sett en massa intressanta platser och förstås nyttjat de varma utomhusbaden i svalare temperatur.
19 november 2019 — 11:29
bmlarsreseblogg säger:
Så härligt att mötas av ett underbart väder den här årstiden.
Sen att få botanisera bland god mat och dryck med bloggvänner låter riktigt kul!
19 november 2019 — 12:20
Anki säger:
Min favoritstad bland de huvudstäder jag besökt! Ungersk mat är också en favorit … kanske sen jag hade sällskap med en ungersk kille för lääänge sedan 🙂
19 november 2019 — 14:10
BP säger:
Så himla smart att åka till Budapest en dag tidigare. Det är (enligt mig) alltid roligare att utforska en stad på egen hand och upptäcka guldkorn. Är det organiserat så vill ju arrangörerna “sälja” landet och “skryta” med dess mat och dryck. Så det blir mindre genuint tycker jag.
Åt andra sidan tackar man ju inte nej till varken mat eller vin, än mindre till 18 grader i november;-)
19 november 2019 — 18:40
JoY säger:
Ser skönt ut med solen, själv fryser jag här hemma efter våran vecka med 34 grader. Ungern är ett land vi inte varit i, blir kul att läsa vad ni får vara med om.
19 november 2019 — 23:24