Meny Stäng

10 spännande weekendstäder i Europa

Nu är semestern slut för många och vardagen är tillbaka. Då kanske det passar bra att börja planera för en liten höstweekend? Vi ger tips på tio städer, inom rimligt avstånd, som vi gillar! Vilka är dina bästa tips för en storstadsweekend?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Budapest, Ungern

En stad med imponerande byggnader, som Parlamentet, St Stefans Basilika och Fiskarbastionen. Man kan också åka med kontinentens äldsta tunnelbana, bada i något av de fina badhusen, njuta av mat och vin eller shoppa i galleriorna Mammut eller West End. Läs gärna våra tips på på saker att göra i Budapest.

Budapest

2. Moskva, Ryssland

Moskva är en spännande stad full av arkitektur och shoppingmöjligheter. Någonting man absolut inte får missa är den fantastiskt vackra tunnelbanan, med stuckaturer och målningar. Man kan också besöka Leninmausoleet, shoppa eller gå på balett.

Moskvas tunnelbana

3. Amsterdam, Holland

Amsterdam är en charmig stad med alla kanaler, båtar och cyklar. Här kan man bland annat hitta många trevliga restauranger, besöka Anne Franks hus eller Vincent van Goghs museum.

Amsterdam

4. Barcelona, Spanien

En vacker och charmig stad. Missa framför allt inte Gaudis verk, som Casa Battló och La Sagrada Familia. Här kan man förstås också äta tapas, uppleva det aktiva nattlivet och, om det är sommar, besöka stranden. Läs gärna våra tips på 13 saker att göra i Barcelona på semestern.

La Sagrada Familia

5. Reykjavik. Island

Reykjavik är en liten huvudstad, som ändå har bra shopping, kul nattliv och restauranger mer bra kvalitet. Dessutom finns sevärdheter i Reykjavik som konserhuset Harpa, Hallgrimskirkja och det minst sagt udda snoppmuséet.

Reykjavik

6. Marrakech, Marocko

Den gamla delen av Marrakech, Medinan, är ett exotiskt myller, där man kan shoppa hantverk och prova marockansk mat. Man kan också besöka sultanpalatset Palais de la Bahia, den vackra trädgården Jardin Majorelle eller göra utflykter på kamel eller fyrhjuling.

Marrakech

7. Göteborg, Sverige

En helg i Göteborg är ju sällan fel! Här kan man shoppa, besöka mysiga restauranger, ta del av nattlivet eller kanske besöka Liseberg.

Göteborg

8. Gent, Belgien

Gent är en charmig stad med kanaler och gamla hus, som inte är lika turistig som det mer kända Brygge. Här kan man dricka belgisk öl på pubarna, äta musslor med pommes frites och beskåda den imponerande borgen Gravensteen.

Gent Belgien

9. Venedig, Italien

Venedig är visserligen väldigt turistigt, men ändå definitivt värt ett besök! Venedig är fascinerande med alla kanaler, båtar och vackra gamla byggnader. Här kan beskåda alla historiska sevärdheter, shoppa, åka gondol eller billigare vaporetto och äta god italiensk glass.

Venedig

10. Gdansk, Polen

Gdansk är en charmig liten stad vid Östersjökusten, med fin arkitektur, mysiga uteserveringar, bra nattklubbar, fina sandstränder och en marknad i augusti varje år. Härifrån är det också nära till den exklusiva semesterorten Sopot.

Gdansk Neptun

Prenumerera på vårt nyhetsbrev