Meny Stäng

Intryck från resan till Budapest

Vi är hemma från Budapest och tillbaka på jobbet … Vi kan absolut rekommendera Budapest för en mysig storstadssemester! Här är några sammanfattande intryck och några tips för er som funderar på att åka dit.

  • Fantastisk arkitektur – Vart man än vänder blicken ser man en ny mäktig byggnad med vacker fasad, maffiga pelare och vackra skulpturer. Här finns gott om sevärdheter, men egentligen är nästan vartenda hus en sevärdhet.
  • Skön blandning av öst och väst – Här finns lite av den östeuropeiska känslan kvar, samtidigt som Budapest är en modern stad som är enkel att resa i. Äldre människor kan inte alltid engelska, men de flesta yngre pratar utan problem.
  • God mat till bra priser – Från gulashsoppan på kvarterskrogen till gåsleverförrätten på finkrogen – ungersk mat smakar riktigt bra. Det är prisvärt att gå ut och äta och ofta riktigt billigt. Vinlistorna erbjuder dock viner i alla prisklasser, så om man vill öka på notan är det inga problem …
  • Skön livemusik – Många många restauranger, krogar och nattklubbar erbjuder livemusik: jazz, blues, rock eller klassiskt. Det är man ju inte bortskämd med hemma …
  • Perfekt för bad och spa – Vi bokade ett lyxigt spahotell, till nästan ofattbart lågt pris. Och så finns det ju alla de kända baden i staden förstås: exempelvis Gellertbadet och Szécsénybadet.
  • Bedrägliga taxichaffisar – Det enda negativa vi har att nämna om Budapest är taxichaufförerna. Alla lurar turister om de kan, gärna ordentligt. Be hotellet beställa taxi eller förhandla hårt och envist.

Uppdatering: Vill du läsa mer om Budapest? Vi har rest tillbaka flera gånger och har nu samlat våra erfarenheter och tips här:

Budapest Helena
Helena vid Fiskarbastionen i Budapest