Meny Stäng

St George Residence – lyxhotell i Budapest

Annons

Nu har vi checkat in på St George Residence – ett riktigt lyxhotell i Budapest. Det här hotellet ligger med ett riktigt bra läge på Buda-sidan i Budapest, med bara några minuters promenad till Fiskarbastionen och slottet. Hotellet är lyxigt, men framför allt känns det som att man flyttat några hundra år tillbaka i tiden. Häftigt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Resa med hektiskt program

Vilket program! Vi befinner oss i Budapest på pressresa, och schemat är minst sagt hektiskt. Från att vi landade i Budapest vid 14:30-tiden igår tills vi kom tillbaka till hotellet vid 01:00 på natten var det full rulle.

Först skulle alla bloggare köras runt till sina olika hotell i stan, sedan hann vi checka in och titta snabbt på hotellet innan det var dags för välkomstmiddag, som avslutades med guidad pubrunda … Hittills kan vi berätta om det fantastiska hotellet vi checkat in på!

Ungern, Budapest

Lyxhotell i Budapest

Vi bor på det vackra gamla hotellet St George Residence. När vi kom in på rummet trodde vi att det var till för en kung eller drottning eller någonting, haha. Synd att vi inte hinner spendera lite mer tid här! Vi kommer nämligen inte sova fler nätter i Budapest, eftersom vi under dagen kommer förflytta oss till Pécs i det sydöstra hörnet av Ungern. Ni vet att vi älskar den här typen av gammalt. Möblerna bär på en historia och det tycker vi om, men en natt är mer än inget.

I vårt rum på St George Residence
I vårt rum på St George Residence

Hotellmiljö och källarvalv

När du semestrar i Budapest kan du passa på att bo lite extra lyxigt, eftersom priserna är bra. Förra gången vi var här bodde vi på Hotel President, och vi var förvånade över hur mycket lyx vi fick för rimliga pengar. Den här gången bor vi på St George Residence, och det är verkligen ett fascinerande och imponerande ställe. Byggnaden är 700 år gammal, och det märks inte minst när man går ner i källarvalvet!

Ungern, Budapest
Hotellets egen lugna innergård och det är inget fel med att ta en öl i det lugna
Lyxhotell i Budapest
Ungern, Budapest

Hotellets läge

Det är tre minuter till Fiskarbastionen, slottet, den bästa utsikten över Budapest och Donau. På kvällstid när de tänder upp staden måste man bara fram med kameran.

Ungern, Budapest
Ungern, Budapest
Ungern, Budapest
Ungern, Budapest

Mer att se och göra i Budapest

Det finns förstås mycket mer att se och göra i Budapest. Spana gärna in de vackra ungerska baden och de spännande ungerska grottorna. Det finns också massor av härlig ungersk mat att testa. Nedan hittar du ännu fler tips på upplevelser och aktiviteter, både i Budapest och runt om i Ungern.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev