Meny Stäng

Nyår i Budapest – nyårsmeny med ungerska viner

Annons

Vi hade planerat Nyår i Budapest i god tid och hade bokat bord på en mysig vinkällare. Det blev en riktigt lyckad kväll, men kanske inte precis som vi tänkt oss. Det började med att vi beställde taxi, som bara behövde köra ungefär ett kvarter … Sedan blev kvällen på vinkällaren helt annorlunda än vi föreställt oss.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Språkförbistring

När vi klev in i restaurangen i Budapest, vinkällaren Nador Botterem, blev vi visade till ett bord, och förväntade oss att få en meny. Men så blev det inte! Istället hällde kyparen upp lite vitt ungerskt vin i varsitt glas och började berätta om vinet. Vi tänkte att detta kanske var en liten start som de brukade bjuda på och ifrågasatte inte, men när vinerna fortsatte komma in insåg vi att vi hamnat mitt i en nyårsmeny … som vi inte visste om att vi beställt!

Vi gjorde bokningen på telefon från Sverige och vi kan väl erkänna att det var en hel del språkförbistring. Tydligen hade vi bokat något som vi inte visste om! Vi blev serverade det ena vinet efter det andra, ackompanjerat av olika maträtter. Det visade sig att vi hamnat mitt i en vinprovning med tillhörande nyårsmeny. Helt fantastiskt!

Nyårsmeny med ungerska viner

Vi fick prova åtta fina ungerska viner: tokaj, vitt, rosé, rött och dessertvin. Menyn bestod av härlig ungersk mat: fantastiskt god gåslevermousse, mustig gulaschsoppa, saftigt gåslår som serverades med rödkål och avslutningsvis en lyxig chokladbakelse. Dessutom bjöds vi på klassisk livemusik med violin. Vilken kväll!

Nyår i Budapest
Nyår i Budapest på vinkällaren Nador Botterem 

Nattklubb på en ö

Det var nästan så att vi tänkte att vi skulle få stanna i köket och diska (vi hade ju inte sett priset på kalaset) men som tur är befinner vi oss i ett billigt land. Efter middagen åkte vi till den ö mitt i Donau där alla nattklubbar ligger samlade. Klubben Dokk var inte så kul som vi trodde, men Studio var desto bättre. Vi har inga foton från kvällen, så vi bjuder på lite andra bilder från ett vintrigt Budapest.

Kedjebron Budapest
Budapest Ungern
Budapest

Mer att se och göra i Budapest

Det finns förstås mycket mer att se och göra i Budapest. Missa inte de ungerska baden och de ungerska grottorna. Det finns också mycket god ungersk mat att testa. Nedan hittar du ännu fler tips på upplevelser och aktiviteter, i Budapest och runt om i Ungern.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev