Meny Stäng

Julfirande och (nästan) lediga dagar

Annons

Happy Friday! Denna vecka har vi firat traditionell svensk jul, vilket för vår del känns ganska otraditionellt. Vi har också haft flera (nästan) lediga dagar hemma i husbåten, och det har förstås varit riktigt skönt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Traditionellt julfirande på Julafton

Det är långt ifrån alltid som vi firar traditionellt på julafton. Det har nog snarare blivit en tradition att spendera julen utomlands, utan speciellt mycket ”firande”.

I år är vi hemma, och på julafton var vi bjudna till Peters äldste son Robin och hans fru Alexandra, tillsammans Robins mamma och Alexandras föräldrar och syskon. En fantastiskt trevlig dag och kväll med prat och skratt, julmusik, julklappar och traditionellt svenskt julbord.

julgran
julmat

Nästan lediga dagar

I övrigt är vi hemma och njuter av nästan lediga dagar. Jag (Helena) har några arbetsdagar, men har kunnat jobba en dag hemifrån, och tempot är ganska lugnt.

Vi vill förstås passa på att få massor av gjort med bloggen (mer jobb ”behind the scenes” än vad som kanske syns utåt), men nu kan vi i alla fall göra det i lugn och ro. Detta varvar vi med träning, cykelturer med elcyklarna, behövlig rensning i garderoben, god mat och lite TV-serier. Dessutom kommer det bli några fler träffar med familj och släkt under de närmaste dagarna.

Husbåt

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att äntligen ha lite lugn och ro, och att långsamt komma ifatt med allting där vi ligger efter. Jag har för övrigt lyckats sova ända till nio någon morgon, och det är fantastiskt (brukar alltid vakna prick klockan 06:00 annars). Och så har det förstås varit roligt att träffa familj och vänner! Hur spenderar du julen, och vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Den kommande veckan kommer vi vara hemma samt träffa släkten och förstås, fira in det nya året. På bloggen tänkte jag sammanställa lite tips från både Budapest och El Gouna i Egypten.

Vi önskar en fortsatt fin jul- och nyårshelg!

Husbåt

Missade du förra Happy Friday? Läs Julmingel på TUI och nytt på bloggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev